Британська зброя відіграла центральну роль у наступі ЗСУ на Курщину
Категорія
Україна
Дата публікації

Британська зброя відіграла центральну роль у наступі ЗСУ на Курщину

Британська зброя відіграла центральну роль у наступі ЗСУ на Курщину
Джерело:  The Times

Британське обладнання, в тому числі безпілотники, відіграло центральну роль у новому наступі України на Курську область РФ.

Головні тези:

 

  • Британські радники активно співпрацюють з українськими військовими, допомагаючи їм у реалізації операції.
  • Західні аналітики вважають наступ у Курській області успішним для України та поразкою для російських військ.
  • Українські посадовці намагаються переконати західних партнерів дозволити використання ракет Storm Shadow для ударів по об’єктах на території РФ.

Яка участь Британії у наступі ЗСУ на Курську область

Видання The Times повідомляє, що уряд Великої Британії був готовий до публікації відео з використанням танків Challenger 2 українськими військовими на території Росії.

Зазначається, що британська техніка, зокрема дрони, відіграла ключову роль у наступі України, а британські радники активно співпрацюють з українськими військовими протягом останніх двох років.

Головний помічник Путіна Микола Патрушев звинуватив західні спецслужби у плануванні атаки, яка почалася 6 серпня за наказом Зеленського. При цьому британське керівництво раніше дозволило використовувати свою техніку на території Росії за умов дотримання міжнародного права.

Коли у 2022 році почалася війна в Україні, тодішній міністр оборони консерватор сер Бен Воллес дозволив українським військовим використовувати британську техніку на території Росії за умови дотримання міжнародного права, яке дозволяє наступальні атаки на аеродроми та лінії постачання з метою самооборони, — нагадали у The Times.

Британські офіційні особи наголосили на важливості підтримки України в критичний момент, зазначивши, що відкритість щодо ролі Великої Британії є частиною нової стратегії.

Операція в Курській області, за словами експертів, спрямована на підняття морального духу в Україні та послаблення тиску на Донбасі. Західні аналітики вважають, що українці не намагатимуться утримувати всі захоплені позиції, але це успіх для України і серйозна поразка для російських військових.

У The Times наголосили, що наступні кілька місяців можуть стати вирішальними у війні. Проте єдина британська зброя, яка не може бути використана на території РФ — це крилата ракета Storm Shadow. Водночас відомо, що Шаппс, наступник Воллеса, дозволив її використання в Криму.

Також видання вказує на зусилля британського уряду посилити підтримку України через можливе повернення Дональда Трампа до влади.

Що відомо про використання ЗСУ західної техніки у наступі на Курщині

За словами дослідника з Інституту вивчення війни (ISW) Джорджа Барроса, у наступі на Курщині ЗСУ вже задіяли німецькі танки для розмінування і німецькі БТР танкового типу, а також отримані від США ББМ Stryker і щонайменше один БТР французького виробництва.

При цьому, як йдеться у матеріалі, українські посадовці намагаються переконати західних партнерів дозволити використання ракет Storm Shadow для ударів по стратегічних об’єктах і цілях на території РФ.

Глава Міноборони Британії Джон Хілі під час телефонної розмови з очільником Пентагону Ллойдом Остіном зазначив, що українські військові продовжують чинити героїчний опір агресії окупаційної армії РФ.

Вони обговорювали необхідність "підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, і поставляти життєво необхідне їй обладнання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?