Будьте готові до бою. Міністр оборони Нідерландів звернулася до країн ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Будьте готові до бою. Міністр оборони Нідерландів звернулася до країн ЄС

Kajsa Ollongren
Кайса Оллонгрен

Європа повинна заново навчитися стримувати та робити довгострокові, структурні інвестиції у зміцнення збройних сил.

Потрібні зміни у військових структурах ЄС – Оллонгрен

Європейський союз має готуватись до бою, якщо хоче залишитись зоною стабільності та миру. Для цього потрібно запровадити низку змін у військових структурах його країн-членів.

Про це повідомила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен в соцмережі "Х".

Жодна країна не може протистояти сучасним загрозам безпеки самотужки. Ми, європейці, повинні посилити нашу гру, побудувати надійну європейську оборону і зміцнити нашу позицію як ключового стовпа в НАТО, – написала міністр оборони Нідерландів, коментуючи нову укладену угоду в рамках військової співпраці ЄС.

Оллонгрен зазначає, що Європейський союз завжди був мирним проєктом, а всі війни велися виключно близько нього. Вона наголосила, що для країн, які не входять до ЄС, членство в ньому є одночасно і нагородою, і обіцянкою миру і стабільності.

Щоб так і залишилось, нам необхідно діяти вже зараз. Європа повинна заново навчитися стримувати. Ми повинні робити довгострокові, структурні інвестиції у зміцнення наших збройних сил. Ми повинні бути готовими до бою, – підкреслила Оллонгрен

Що відомо про додаткову допомогу Україні від Нідерландів

За словами глави МЗС Нідерландів Ханке Бруїнс Слот, Нідерланди продовжать надавати підтримку Україні стільки, скільки це буде потрібно.

Бруїнс Слот наголосила, що її країна буде рада підтримати Україну додатковим пакетом допомоги у розмірі 2,5 млрд євро у наступному році.

Це сталося після того, як міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що військова допомога допоможе задовольнити потреби України в боєприпасах і підтримати платформи і системи, вже поставлені в країну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?