Час настав. Республіканці висунули Байдену безапеляційну вимогу щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Час настав. Республіканці висунули Байдену безапеляційну вимогу щодо України

Байден
Джерело:  online.ua

Група республіканців Палати представників США закликала американського лідера Джо Байдена та його команду скасувати обмеження на використання Україною американської далекобійної зброї для ударів вглиб території Росії. 

Головні тези:

  • Республіканці закликають адміністрацію Байдена підтримати Україну та зняти обмеження на використання американської зброї.
  • Американські конгресмени не хочуть, щоб Росія мала захищену зону для ударів по території України.
  • Нагадуючи про провал перезавантаження відносин з Росією у минулому, республіканці підкреслюють, що єдиним гідним виходом з війни є перемога України.

Республіканці дали зрозуміти, що вони на боці України

Ініціатори нового звернення наголосили, що вони вважають беззмістовними обмеження, які ввела адміністрація Байдена-Гарріс.

Окрім того, республіканці нагадали, що все це відбувається та тлі тривалого сповільненням надання допомоги Україні.

Давно настав час для того, щоб адміністрація змінила курс і зняла обмеження, які ще лишаються, щодо застосування Україною американської зброї по легітимних військових цілях на території Росії, — наголосили члени Конгресу.

На переконання республіканців, це неприпустимо, що Росія досі має "захищену зону", де може спокійно тримати своє озброєння і завдавати звідти ударів по території України.

Вони також звернули увагу на те, що у зоні досяжності ATACMS досі залишаються понад 200 потенційних цілей.

Республіканці закликають Білий дім не розраховувати на “перезавантаження” відносин з РФ

Члени Конгресу вкотре зазначили, що "побоювання ескалації" виявилися беззмістовними, а Курська операція Сил оборони України стала яскравим підтвердженням цього.

Нещодавні повідомлення, що реальна причина небажання адміністрації знімати обмеження — не ставити під загрозу перезавантаження відносин з Росією у майбутньому, викликають велику тривогу. Провал "перезавантаження" за Обами й Путіна перед вторгненням Росії у Грузію у 2008 році показав, що Путін не реагує на умиротворення і оливкові гілки, — наголосили ініціатори звернення.

На їхнє переконання, єдиний гідний вихід з цієї війни — остаточна та беззаперечна перемога України.

За словами республіканців, вони розчаровані повідомленнями у ЗМІ, що Штати відмовляють Британію і Францію від рішення зняти "далекобійні" обмеження для переданої ними зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?