Час настав. Шольц публічно звернувся до Зеленського та Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Час настав. Шольц публічно звернувся до Зеленського та Путіна

Шольц
Джерело:  ZDF

На переконання німецького лідера Олафа Шольца, зараз настав момент, коли президент України Володимир Зеленський та російський диктатор Володимир Путін повинні почати обговорювати припинення війни РФ проти України.

Головні тези:

  • Німецький лідер Олаф Шольц закликає Зеленського та Путіна почати перемовини з метою припинення війни РФ проти України.
  • Шольц вважає, що домовленості з Путіним можливі, але потрібно діяти швидко та злагоджено.
  • Експерти попереджають, що Росія може використати перерву у війні для підготовки до нового удару. 

Шольц досі вірить, що з Путіним можна домовитися

Я думаю, що цей час настав, коли ми маємо обговорити, як ми можемо швидше вийти з цієї воєнної ситуації до миру. Безперечно, буде ще одна мирна конференція.

Олаф Шольц

Олаф Шольц

Канцлер ФРН

Як зазначив німецький лідер, він уже встиг обговорити це питання з президентом України Володимиром Зеленський, з яким у нього "хороші" стосунки.

Олаф Шольц також зауважив, що Зеленський згоден з тим, що Путін або інші представники країни-агресорки мають бути присутніми на наступній мирній конференції.

Окрім того, він неочікувано для всіх заявив, що провальні для правлячої партії результати місцевих виборів у Саксонії та Тюрінгії, що відбулися на початку вересня, частково були наслідком проукраїнської позиції чинного уряду Німеччини.

Ми ухвалили дуже далекосяжні рішення — і ми будемо це робити. (...) Деякі громадяни не згодні з тим, що ми підтримуємо Україну, — наголосив канцлер ФРН.

Попри це, Олаф Шольц пообіцяв, що продовжить взятий курс, оскільки вважає допомогу Україні правильною політикою.

Жорін попередив, яким буде фінал потенційних перемовин України та РФ

В інтерв’ю Online.UA заступник командира Третьої штурмової бригади, екскомандир полку “Азов”, майор ЗСУ Максим Жорін закликав українців не довіряти обіцянкам Росії.

На його переконання, Путін, звичайно, може погодитися на умовну перерву, однак вона одразу закінчиться, як тільки ворог перепідготується.

У цей час закінчаться будь-які домовленості, перемовини, обіцянки, про все це (росіяни — ред.) забудуть, — попередив Максим Жорін.

Як вважає захисник, другий удар Росії по Україні може стати фатальним, тому не можна дати ворогу час на підготовку до нього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?