ЦАХАЛ ліквідував лідера бойовиків ХАМАС у Лівані
Категорія
Світ
Дата публікації

ЦАХАЛ ліквідував лідера бойовиків ХАМАС у Лівані

ЦАХАЛ ліквідував лідера бойовиків ХАМАС у Лівані
Джерело:  CNN

Внаслідок авіаудару, який завдав Ізраїль поблизу міста Триполі, що знаходиться у Лівані, було вбито лідера військового крила ХАМАС Саїда Аталлу Алі. Про це у спільній заяві заявили Армія оборони Ізраїлю та ізраїльська розвідувальна служба “Шин-Бет”.

Головні тези:

  • ЦАХАЛ вбив лідера військового крила ХАМАС у Лівані, який здійснював терористичні напади на ізраїльські об'єкти.
  • ХАМАС підтвердив смерть топбойовика в Лівані, а також його дружини та дочок у результаті авіаудару біля Триполі.
  • Ізраїль готується до серйозної відповіді на ракетні атаки Ірану, розширюючи операції на різних фронтах.

ЦАХАЛ ліквідував Саїда Аталлу Алі

У відомствах зазначили, що було ліквідовано "високопоставленого члена військового крила ХАМАС у Лівані", який, як вони наголосили, "здійснював терористичні напади на ізраїльські об'єкти та працював над вербуванням бойовиків ХАМАС у Лівані".

Водночас у ХАМАС підтвердили смерть Аталли Алі, якого назвали лідером ліванського відділення свого військового крила. У заяві йдеться про те, що він загинув в таборі біженців Беддаві, де знаходиться його будинок. Дружина та дві дочки Алі також загинули під час авіаудару.

У CNN додали, що табір Беддаві, де живуть палестинські біженці, знаходиться за 5 км на північний схід від Триполі.

Вважається, що друге за величиною місто Лівану, Триполі, не було мішенню з часів конфлікту між Хезболлою та Ізраїлем у 2006 році. Ізраїльські удари в основному зосереджені на півдні країни та на опорних пунктах Хезболли в південному Бейруті.

Ізраїль готується до операції відплати Ірану

Ізраїльські військові планують "значну і серйозну" відплату Ірану за масовану ракетну атаку по країні на минулому тижні. Зокрема ЦАХАЛ планує розширити свої операції на кількох фронтах до річниці вторгнення в Ізраїль 7 жовтня.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) готує відповідь на безпрецедентний і незаконний напад Ірану на ізраїльське цивільне населення та Ізраїль, — зазначив анонімно для видання військовий чиновник.

Коли в Ізраїлі заявили, що готують відповідь на іранські ракетні удари, президент США Джо Байден застеріг країну від атак по іранських нафтових об'єктах.

Якби я був на їхньому місці, я б думав про інші альтернативи, ніж завдання ударів по нафтових родовищах.

В адміністрації президента США також заявили, що виступають проти ізраїльського удару по ядерній програмі Ірану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?