ЦАХАЛ заявив про ліквідацію міністра економіки ХАМАС
Категорія
Світ
Дата публікації

ЦАХАЛ заявив про ліквідацію міністра економіки ХАМАС

ЦАХАЛ
ЦАХАЛ заявив про ліквідацію міністра економіки ХАМАС

Армія оборони Ізраїлю повідомила про ліквідацію міністра економіки ХАМАСу у Секторі Гази Абеда Аль-Зерея.

Головні тези:

  • 4 серпня ЦАХАЛ ліквідував міністра економіки ХАМАСу Абеда Аль-Зерея у Секторі Гази за вказівкою розвідки.
  • Міністр грав важливу роль у керівництві зусиллями ХАМАСу щодо контролю над гуманітарною допомогою та управлінням ринками у Секторі Гази.
  • Іран та “Хезболла” планують атаку на Ізраїль, що вимагає міжнародних зусиль для запобігання ескалації конфлікту.
  • США залучають партнерів для посилення дипломатичного тиску на Іран та “Хезболлу” з метою уникнення масштабної війни в регіоні.

Що відомо про ліквідацію міністра економіки ХАМАС Абеда Аль-Зерея

В неділю (ред.– 4 серпня) за вказівкою розвідки ЦАХАЛу, Армія оборони Ізраїлю ліквідувала Абеда Аль-Зерея, терориста, який працював у виробничому відділі військового крила ХАМАСу, а також виконував обов'язки міністра економіки ХАМАСу в Секторі Гази, — йдеться у повідомленні.

У ЦАХАЛі також зазначили, що виробничий відділ працює над збільшенням збройного потенціалу ХАМАСу, в тому числі шляхом “обміну інформацією з іншими терористичними організаціями на Близькому Сході”.

За даними Ізріїлю, Аль-Зерей відігравав важливу роль у керівництві зусиллями ХАМАСу, спрямованими на захоплення контролю над гуманітарною допомогою, що надходить до Сектору Газа, а також в управлінні ринками, контрольованими ХАМАСом.

Крім того, він відповідав за розподіл палива, газу і коштів у цілях бойовиків.

31 липня у Тегерані, столиці Ірану, під час авіаудару був убитий один із лідерів палестинського бойового угруповання ХАМАС Ісмаїл Ханія. ХАМАС звинуватив у нападі Ізраїль.

Що відомо про намір Ірану та “Хезболли” здійснити атаку на Ізраїль

За інформацією журналістів видання, Блінкен скликав конференц-зв’язок для обговорення плану дій на Близькому Сході з партнерами з Великої сімки.

Зазначається, що напередодні очікуваної атаки Ірану на Ізраїль США прагнуть залучити партнерів для посилення дипломатичного тиску на Тегеран із метою пом’якшення наслідків ймовірної атаки.

Блінкен підкреслив, що обмеження наслідків атаки Ірану та “Хезболли” є найбільш ефективним способом запобігти розв’язанню масштабної війни в регіоні.

Ми не знаємо точного часу атак, але вони можуть початися вже у найближчі 24-48 годин, — тобто вже в понеділок. США докладають зусиль, щоб розірвати цикл ескалації, намагаючись максимально обмежити атаки Ірану та "Хезболли", а опісля стримати відповідь Ізраїлю, — зазначає очільник Держдепу США.

Зокрема, Блінкен звернувся до керівників МЗС країн Великої сімки із закликом чинити тиск на Іран та “Хезболлу”, а також Ізраїль, щоб уникнути наслідків масштабної ескалації.

Журналісти видання із посиланням на власні джерела підкреслюють, що під час телефонної розмови з очільниками МЗС країн G7 Блінкен виглядав розчарованим, розповідаючи про результати нещодавніх переговорів з Ізраїлем стосовно звільнення заручників у Секторі Гази та припинення вогню.

Держсек зізнався, що до вбивства в Тегерані, Білий дім був "близький до прориву" та що "зараз угода потрібна більше, ніж будь-коли".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?