Це має бути вирішено. У НАТО озвучили чітку умову для вступу України
Категорія
Політика
Дата публікації

Це має бути вирішено. У НАТО озвучили чітку умову для вступу України

Україна і НАТО
Джерело:  Радіо Свобода

Як вважає президент Парламентської асамблеї НАТО Джеррі Конноллі, про вступ України до НАТО потрібно говорити лише після того, як вдасться деокупувати усі території від російських загарбників.

Головні тези:

  • Вступ України до НАТО можливий лише після вирішення територіальних питань.
  • Політик підтримує ідею приєднання України до НАТО цілісно, а не частинами.
  • Український лідер Володимир Зеленський наголосив, що дискусії про вступ до НАТО мають відбуватися відкрито та прозоро.

Вступ в НАТО — наразі не ключова ціль України

За словами Конноллі, Київ поки не отримав запрошення на вступ в Альянс, оскільки досі триває війна.

Я думаю, що ми маємо це вирішити, ми маємо відновити суверенітет України над своїми територіями, а потім переконатися, що відкритий шлях до НАТО.

Джеррі Конноллі

Джеррі Конноллі

Президент ПА НАТО

За словами політика, його не дивує і не дратує "певний поспіх і нетерплячість з боку українців".

Але ми маємо, ясна річ, складну і трагічну ситуацію на теренах України. І цим є присутність там російських військ і російська окупація. Це має бути вирішено, — наголосив Джеррі Конноллі.

Україна має приєднатися до Альянсу цілісно, а не частинами

Як відверто зізнається політик, він вважає найліпшім з усіх можливих сценаріїв — приєднання всієї України до НАТО, а на якоїсь її частини.

Що важливо розуміти, останній варіант дійсно обговорюють західні лідери, однак в кулуарах.

Нещодавно український лідер Володимир Зеленський поскаржився, що його не влаштовують такі непрозорі дискусії поза спиною України.

Я б сказав, що це кращий шлях руху вперед. Чи це єдиний шлях — можливо, ні. Ми не знаємо, яким буде результат цією боротьби, ми знаємо, на який результат ми сподіваємось. І саме тому НАТО і уряд США виділили великі ресурси і встановили партнерство з нашими братами й сестрами в Україні, шоб вони вистояли і відновили повний суверенітет над всією своєю територією, — додав президент ПА НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?