Чи існують "хороші росіяни". Замкомандира 3 ОШБр здивував відповіддю
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи існують "хороші росіяни". Замкомандира 3 ОШБр здивував відповіддю

Ігор “Черкас” Михайленко
Джерело:  online.ua

Заступник командира 3 ОШБр, засновник "Центурії" та екскомандир ОЗСП "Азов" Ігор Михайленко з позивним "Черкас" поділився своїми думками в інтерв'ю Online.UA, чи існують "хороші росіяни".

Головні тези:

  • Важливо налагодити процес надання громадянства іноземцям, які стали на захист України.
  • Історія бійця “Барсіка”, яку розповів замкомандира 3 ОШБр, є яскравим прикладом того, що "хороші росіяни" існують та навіть готові віддати найцінніше за незалежність українського народу — своє життя.

Чи існують "хороші росіяни"

На переконання "Черкаса", людина, яка розмовляє іншою мовою, навіть російською, і б'ється в окопі за Україну, має право називатися українцем.

Тому він не приховує, що щиро стурбований тим фактом, що в Україні досі не створили простого алгоритму надання громадянства іноземцям, які тривалий період часу воюють на фронті за незалежність нашої країни.

Наразі не вщухають дискусії з цього приводу, однак немає конкретних рішень.

Замкомандира 3 ОШБр обурюють історії, коли бійці по 10 років ризикують своїм життям на полі бою, однак досі не змогли отримати громадянства.

“Черкас” наводить приклад, що деякі люди в ТікТоках хваляться наявністю українського паспорту, знаходячись рік-півтора в країні, бо просто приїхали навчатися.

Для мене дуже показовим є "Барсік" з "Азова". У 2014 році він доєднався, в роту розвідки потрапив, потім звільнився, був у мене в організації. Почалася війна, він брав участь у Київській кампанії, полетів в Маріуполь на вертольоті. Там отримав поранення, повернувся, реабілітувався, став у стрій, поїхав у Бахмут. У Бахмуті отримав поранення, реабілітувався, став у стрій — невгамовний. Людина російськомовна, громадянин Російської Федерації.

Ігор "Черкас" Михайленко

Ігор "Черкас" Михайленко

Заступник командира 3-ї ОШБр, засновник “Центурії”

За словами "Черкаса", ця історія є одним з доказів існування "хороших росіян", адже “Барсік” уже 10 років воює за Україну та українські цінності, а також захищає своїх побратимів на фронті.

Об'єктивно, так. Ті, які воюють за Україну,  — однозначно "хороші росіяни". Однозначно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?