Чи має армія РФ успіхи в районі Роботиного — відповідь Гуменюк
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи має армія РФ успіхи в районі Роботиного — відповідь Гуменюк

Бронетехніка ЗСУ
Джерело:  Радіо Свобода

Керівниця Об'єднаного пресцентру ОСУВ “Одеса” Наталія Гуменюк зазначила, що ситуація в районі Роботиного у Запорізькій області залишається дуже динамічною, однак це нормально. 

Що Сили оборони півдня кажуть про ситуацію в районі Роботиного

Варто зазначити, що нещодавно аналітики проекту Deep State заявили про просування підрозділів окупаційної армії РФ територією села Вербове у напрямку Роботиного.

Тут треба пам’ятати, що на таких відкритих поверхнях, як цей регіон, дійсно лінія зіткнення досить рухлива. І зміна позицій може відбуватися навіть протягом однієї доби — на декілька метрів, декілька десятків метрів, — пояснила Гуменюк.

Вона зазначила, що нічого критичного у цьому не має і це нормальний розвиток подій.

Ми можемо говорити про те, що ворог не припиняє там штурмувати, ворог продовжує тиснути, має кількісну перевагу і використовує знову таки "м’ясні" штурми. Знову основна форма тиску тут — це групи кількістю до відділення, зосереджені з різних напрямків і спрямовані на наші позиції, — підкреслила речниця ОСУВ “Одеса”.

Що відомо про дії російських окупантів в районі Роботиного

За її словами, в районі Роботиного російські окупанти активно вдаються до контрбатарейної боротьби із використанням артилерії та БпЛА.

Гуменюк додала, що загальна кількість ворожих сил на цьому напрямку не збільшилась, а частину контингенту було перекинуто на окуповані території Херсонської області.

Зокрема, в них є складна ситуація і в напрямку нашого лівобережного плацдарму, де їм важко збирати групи для проведення штурмових дій, — пояснила Гуменюк.

Вона підкреслила, що через це російські військові злочинці змушені постійно проводити ротацію, переміщуючи підрозділи, які не обізнані в ситуації, на той напрямок, де можна ще сформувати з них штурмові команди. 

Цей процес ми спостерігаємо вже досить давно, але загальна кількість угруповання військ "Днепр" не змінюється і продовжує бути в принципі у відмінусування з нашого боку. Але, звісно, ще завдавати і завдавати нам цих мінусів, — зазначила речниця ОСУВ “Одеса”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?