Чи могли ЗСУ збити бомбардувальник армії РФ Ту-22М3 — пояснення експертів
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи могли ЗСУ збити бомбардувальник армії РФ Ту-22М3 — пояснення експертів

Падіння Ту-22М3
Джерело:  online.ua

На думку військових аналітиків порталу Defence Express, українські військові могли за допомогою ЗРК Patriot вразити російський бомбардувальник Ту-22М3, який випускав ракети по Україні під час атаки 29 грудня. 

Як ЗСУ за допомогою ЗРК Patriot могли вразити бомбардувальник Ту-22М3

За інформацією аналітиків порталу Defence Express, російські військові злочинці випустили ракети Х-22по місту Сміла у Черкаській області 29 грудня близько 14:46 за допомогою бомбардувальника Ту-22М3 з території Курської області.

Враховуючи дальність пуску ракет Х-22 у 400 км, його могли здійснити на дальності у 80-90 км від кордону з Україною. І у разі розміщення умовного Patriot в 40 км від кордону з РФ, це означає, що пусковий рубіж Ту-22М3 все ж потрапляє у 160 км дію цього ЗРК, - зазначають аналітики порталу.

Вони пояснюють, що окрім дальності знищення цілей, у будь-якого ЗРК або ракети "повітря-повітря" є такий параметр, як no escape zone.

Дальність, на якій ворожий літак вже точно не вийде за дальність ураження. Тому відразу після фіксації бортовими системами роботи ворожої РЛС на захоплення літак здійснює протизенітний маневр nfнамагається розірвати дистанцію. Для зенітних ракет GEM-T (PAC-2) no escape zone оцінюється в 110 км - на 50 км менше максимальної дальності дії. Тобто, для гарантованої поразки необхідно підтягнути Patriot ще ближче і поставити мало не на кордоні, - підкреслюють аналітики.

Бійці Нацгвардії зі стрілецької зброї знищили крилату ракету армії РФ

Представники Нацгвардії повідомили, що 29 грудня, мобільна вогнева група гвардійців 27 Печерської бригади зі стрілецької зброї збила крилату ракету армії РФ, яка рухалась у бік Києва.

Після виявлення цілі, що рухалась в напрямку Києва, нацгвардійці відкрили вогонь з кулеметів. Після огляду уламків виявилося, що внаслідок влучання у ракеті здетонували паливні баки, вона втратила керування та впала. Бойова частина не вибухнула, - йдеться у повідомленні нацгвардійців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?