Чи планує Байден достроково складати повноваження — відповідь Білого дому
Категорія
Світ
Дата публікації

Чи планує Байден достроково складати повноваження — відповідь Білого дому

Чи планує Байден достроково складати повноваження — відповідь Білого дому
Джерело:  CNN

Президент США Джо Байден не має наміру достроково скласти повноваження після того, як вирішив не брати участі у виборах 2024 року, повідомили у Білому домі.

Головні тези:

 

  • Після відмови від участі у виборах 2024 року, Байден не має наміру складати повноваження достроково.
  • Білий дім наголошує на досягненнях Байдена у покращенні економіки та зменшенні рівня злочинності.
  • Президентське звернення до нації та підтримка кандидатури Камали Гарріс очікуються незабаром.
  • Рішення про відмову від участі у виборах не пов’язане з проблемами зі здоров’ям президента.

Байден не планує достроково складати повноваження

За словами речника Білого дому Ендрю Бейтса, Байден успадкував після Трампа "економіку у вільному падінні, зростаючі показники насильницьких злочинів та підірвані альянси", та зумів забезпечити велике економічне зростання та найнижчий рівень злочинності за майже пів століття, а у НАТО з’явилися нові члени. 

Він планує завершити свій термін на посаді і забезпечити ще більше історичних результатів для американського народу, — зазначив Бейтс.

Видання також акцентує, що Байден, який у 21 липня оголосив про вихід з президентських перегонів, не має запланованих подій на 22 липня − він залишається вдома на лікуванні після того, як у нього підтвердили коронавірус. 

У Білому домі зазначили, що додаткові деталі про графік президента на решту тижня оголосять незабаром. Серед іншого, очікують президентського звернення до нації, в якому Байден обіцяв пояснити причини свого рішення.

В анонімному коментарі від посадовця з Білого дому журналістам сказали, що рішення Байдена зняти кандидатуру не було пов’язано з проблемами зі здоров’ям. Співрозмовник заявив, що останнім часом президент не проходив серйозних медичних обстежень, окрім щоденного спілкування з лікарем для моніторингу його лікування після зараження Covid-19. 

Що цьому передувало

21 липня за київським часом президент США Джо Байден оголосив, що виходить з передвиборчих перегонів та підтримав кандидатуру своєї віцепрезидентки Камали Гарріс.

Кандидат від республіканців, експрезидент Дональд Трамп відреагував на це заявою з образами та заявив, що Байден "не може" обіймати посаду.

Перед тим кандидат Трампа у віцепрезиденти Джей Ді Венс натякнув, що у разі зняття президента США Джо Байдена з виборів у Трампа планують вимагати його дострокової відставки. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?