Чи вдасться РФ до масованих ракетних атак після наступу ЗСУ на Курщині — пояснення аналітика
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи вдасться РФ до масованих ракетних атак після наступу ЗСУ на Курщині — пояснення аналітика

Ту-95
Джерело:  Київ24

За словами авіаційного експерта Костянтина Криволапа, Україні варто спокійно ставитись до інформації щодо загрози масованих ракетних атак РФ у відповідь на наступ ЗСУ у Курській області. 

Головні тези:

  • РФ не може фізично випустити понад 500-550 "Шахедів" у відповідь на наступ ЗСУ у Курській області.
  • Російські окупанти обмежені обладнанням для ракетних атак.
  • РФ переважно використовує "Іскандери" та KN-23 для точних чи терористичних ударів, а не бомбардувальники.
  • Можливість масованих ракетних атак РФ на Україну сумнівна через технічні обмеження та стратегічні пріоритети.
  • Аналітик підкреслює, що РФ має інші пріоритети, не пов'язані з масованими ракетними атаками на Україну.

Чому Україні не варто боятись погроз РФ щодо масованих ракетних атак

Чи може бути сотня "Шахедів"? Виключно теоретично, якщо подивитися, скільки вони можуть запускати... з моменту як вони побудували завод в Елабузі та вийшли на більш-менш стабільний режим, вони не можуть за місяць фізично заслати понад 500-550 "Шахедів". Тим більше, ізраїльтяни уразили іранський завод,  й у них там зараз проблеми, - зазначає Криволап.

РФ не вдасться до масованих ракетних атак по Україні
Бомбардувальник армії РФ Ту-95

Експерт підкреслив, що наразі країна-агресорка тримає споряджені ракетами 12-13 бортів Ту-95, на які можна встановити не більше 26 ворожих ракет.

Чим реально російські окупанти можуть завдати ударів по Україні

Якщо вони хочуть залишитися без Ту-95, вони на них причеплять по 3-4 ракети. Адже там силова схема така, що ця ракета просто виламує крила. Далі є Ту-22. їх залишилося загалом 27, але 30% відкидаємо, й буде близько 18 машин, які теоретично здатні підійняти ракету Х-22... Я не пам'ятаю жодного випадку, коли вони могли б спорядити більше, ніж дві такі ракети, - пояснює аналітик.

Він також відзначив, що якщо РФ має на меті дійсно уразити якийсь об'єкт, то для цього вони використовують "Іскандери", оскільки це доволі точне озброєння.

Якщо ж вони хочуть завдати терористичний удар, вони б'ють KN-23, північнокорейською. Скільки цього може бути? Казали, що навколо північного кордону взимку стояло близько 46 комплексів. Можливо це? Можливо. Зараз може бути все, що завгодно. Так, щоб сотні були, - такого не буде.. Але якщо зроблять, то далі не буде чим лякати. Тому я не зовсім впевнений, що вони будуть щось таке робити, їм треба розбиратися з іншими питаннями, - підкреслив Криволап.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?