Чим оснащені нові українські F-16 — перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Чим оснащені нові українські F-16 — перші подробиці

F-16
Джерело:  Мілітарний

Як повідомляє видання “Мілітарний”, на західних винищувачах F-16, які вже прибули в Україну, є пілони Terma PIDS+ з системою раннього попередження про ракетний напад.

Головні тези:

  • Усі винищувачі учасників Європейських повітряних сил оснащені системою датської розробки та виробництва компанії Terma.
  • Система попередження про ракетний напад Hensoldt AAR-60(V)2 (MWS) забезпечує важливе вдосконалення комплексу самозахисту F-16.
  • Україна може отримати 20 винищувачів F-16 американського виробництва до кінця поточного року.

Що відомо про перші українські F-16

За словами фахівців, пілони вони побачили на відео, які 4 серпня опублікувала пресслужба президента України Володимира Зеленського.

Що важливо розуміти, системою датської розробки та виробництва компанії Terma оснащені всі винищувачі усіх країн-учасників Європейських повітряних сил (EPAF).

Ще 6 років тому Данія, Норвегія, Нідерланди та Бельгія замовили пілони Terma PIDS+ з системою попередження про ракетний напад Hensoldt AAR-60(V)2 (MWS) для своїх F-16.

Враховуючи той факт, що всі загадані союзники повинні були передати Україні ці винищувачі, наразі складно сказати, які саме з них були показані в неділю.

Експерти також звертають увагу на те, що MWS забезпечує життєво важливе вдосконалення комплексу самозахисту F-16, адже дає можливість літаку завчасно виявляти ракети ворога.

Окрім того, наголошується, що MWS складається з шести датчиків і одного комп’ютера. Три датчики встановлено на кожному з двох пілонах, їх розташування забезпечує майже повне сферичне покриття довкола літака. Комп’ютер встановлений в правому пілоні.

Скільки F-16 могла отримати Україна

Станом на вечір 4 серпня невідома точна кількість західних винищувачів, які уже прибули в Україну.

Глава держави Володимир Зеленський жодного разу не згадав про це.

Проте, як повідомляє видання The Economist з посиланням на свої анонімні джерела, мовиться про 10 літаків.

Окрім того, стверджується, що Україна отримала перші десять західних винищувачів F-16 31 липня.

Згідно з даними журналістів, до кінця поточного року Повітряні сили ЗСУ повинні мати у своєму розпорядженні 20 винищувачів американського виробництва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?