Чим ЗСУ могли знищити російський Ту-22МЗ — відповідь британської розвідки
Категорія
Україна
Дата публікації

Чим ЗСУ могли знищити російський Ту-22МЗ — відповідь британської розвідки

Міноборони Британії
Ту-22МЗ

Російська армія втратила один зі стратегічних бомбардувальників Ту-22М3. Літак брав участь в ударах по півдню України 19 квітня.

Якою зброєю українські військові збили Ту-22МЗ

У Міністерстві оборони Великої Британії зазначили, що українські військові вперше збили російський стратегічний бомбардувальник. Цю інформацію підтвердили як в Україні, так і в Росії.

При цьому британські розвідники вважають, що українські військові для збиття російського Ту-22М3 використовували ракети С-200.

Однак, майже точно, що повідомлення про використання ракети С-200 (SA-5) є точними, і що це була ще одна успішна операція України проти російських ВПС. Ця система, ймовірно, є тією самою установкою, яка була використана для збиття російського літака дальнього радіолокаційного виявлення A-50 23 лютого 2024 року, — йдеться в повідомленні.

Знищення Ту-22М3. Що відомо

19 квітня Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що українські воїни вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3, який росіяни використовують для ударів по Україні.

У ГУР Міноборони України зазначили, що це перший випадок, коли літак стратегічної авіації РФ знищили під час виконання бойового завдання.

Євлаш зазначив, що знищення стратегічного бомбардувальника окупаційної армії РФ Ту-22М3 є переломним моментом для російської авіації.

В нас є ресурси, якими ми можемо діставати на такі великі дистанції. Ми це вже довели під час збиття літака ДРЛО А-50. І це стало черговим підтвердженням того, що ми можемо модифікувати наші різні засоби, які можуть діставати навіть на такі великі дистанції та ефективно атакувати ворожі літаки, зокрема Ту-22М3, — зазначив Євлаш.

За його словами, спецоперації українських військових будуть боляче бити по російських окупантах.

Євлаш підкреслив, що дуже скоро пілоти окупаційної армії РФ зрозуміють, що не перебувають у безпеці навіть на великій відстані від лінії фронту у розв’язаній Кремлем злочинній війні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?