Cкільки може тривати наступ ЗСУ на Курщині — прогнози західних аналітиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Cкільки може тривати наступ ЗСУ на Курщині — прогнози західних аналітиків

Військові ЗСУ
Джерело:  The Wall Street Journal

Наступ ЗСУ на Курщині завдав ударів по обіцянках та планах кремлівського диктатора Володимира Путіна обмежити розв'язану злочинну війну територією України. 

Головні тези:

  • Наступ ЗСУ на Курщині завдав удару по планах Путіна та може тривати місяцями та навіть роками.
  • Кремль намагається уникнути паніки на тлі успішного просування ЗСУ, але може вдатись до стратегії “випаленої землі”.
  • Українські військові успішно знищили мости через річку Сейм, ізолюючи підрозділи російських окупантів.
  • Аналітики вважають, що Україна прагне випередити російських окупантів у розгортанні сил в районі річки Сейм, ускладнюючи їх переміщення та постачання.
  • Успіхи ЗСУ на Курщині сигналізують про можливий наступ через Сейм та наземну атаку на ізольовану територію.

Скільки ще ЗСУ зможуть проводити контрнаступ на Курщині

У матеріалі видання підкреслюється, що Кремль усіляко намагається уникнути паніки на тлі успішного просування ЗСУ на Курщині.

Якщо він не знайде військового рішення, то це може тривати місяцями чи роками. І люди в Москві звикли до цієї думки, - зазначає старший науковий співробітник Російсько-Євразійського центру Карнегі Тетяна Станова.

Аналітик підкреслює, що окупаційна армія РФ не хоче проводити контрнаступ на Курщині і може вдатись до стратегії “випаленої землі”, яку російські окупанти використовують для просування на Донеччині.

ЗСУ можуть проводити тривалий наступ на Курщині
Військові ЗСУ

Прийняття такої ж тактики проти власних міст Росії в Курську, де все ще залишаються мирні жителі, не є виправданою політикою, - наголошує Станова.

Що відомо про успіхи ЗСУ на Курщині

За інформацією журналістів видання Forbes, з 16 по 21 серпня українські військові знищили всі три мости через річку Сейм, ізолювавши підрозділи злочинної армії РФ на території у понад 300 кв км.

Українські військові не дали змоги російським окупантам розгорнути понтонні переправи.

Те, що українці так рішуче налаштовані ізолювати Курську область зліва від Сейму, є сигналом до того, що їхнім наступним кроком може стати наземна атака через Сейм у той регіон, який вони щойно ізолювали, - припускають автори матеріалу.

За інформацією аналітиків з Центру оборонних стратегій, українські військові прагнуть випередити російських окупантів у оперативному розгортанні сил в районі річки Сейм.

Злочинна армія РФ втратила можливість легко дістатись цієї частини Курської області.

І росіяни також не можуть поповнити запаси і зміцнити свої війська між Сеймом і кордоном за допомогою поставок повітрям - українці зробили небо над Курською областю вкрай "несприятливим" для російських вертольотів, збивши кілька з них із моменту початку вторгнення 6 серпня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?