Чому армія РФ не має успіхів у війні проти України — відповідь Годжеса
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому армія РФ не має успіхів у війні проти України — відповідь Годжеса

Знищений танк армії РФ
Джерело:  Голос Америки

Колишній командувач армією США у Європі, генерал у відставці Бен Годжес зазначив, що окупаційна армія РФ залишається обмеженою у використанні власної переваги у кількості особового складу, боєприпасів та військової техніки. 

Чому армія РФ терпить провали в Україні за переваги у живій силі та техніці

Годжес зазначив, що злочинна армія РФ використовує у кілька разів більше боєприпасів, ніж українські військові та ймовірно мобілізує на війну до 30 тис росіян щомісяця.

Генерал у відставці зазначив, що останнім часом у західних країнах обговорюють дефіцит боєприпасів в українських військових та втрату Авдіївки, однак майже нічого не кажуть про проблеми в окупаційної російської армії.

Авдіївка впала 5 тижнів тому, а росіяни не змогли з цього скористатись, бо не мають спроможності, — підкреслив Годжес.

Росіяни не здатні використовувати перевагу в артилерії та інших озброєннях

Він також зазначив, що перевага російських окупантів у кількостях 5:1 чи 10:1 сприймається як щось само собою зрозуміле.

Можливо це подекуди і так, але в них немає здатності експлуатувати це, бо росіяни втратили дуже багато досвідчених офіцерів та сержантів. Війна — це не лише про математику і хто має більше людей — ми програли у В'єтнамі і в Афганістані, — пояснює Годжес.

Він зазначив, що в українських військових все набагато краще з мотивацією.

Українці захищають свою Батьківщину, знають місцевість краще, а росіяни — окупанти та загарбники. Не думаю, що росіян, які хочуть там бути, вистачить навіть на один шкільний автобус, — додав генерал США у відставці.

Крім цього Годжес висловив сумнів в здатності росіян створювати нові підрозділи.

Вони втратили так багато людей. В них немає можливості навчити нові 300 тис. Вони оголошують, що створили дві нові армії — це брехня. Вони це оголосили, але їх не існує і точно вони ще не є боєздатними формуваннями, — наголошує Годжес.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?