Чому Естонія не вводить свої війська в Україну — президент Каріс дав неочікувану відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому Естонія не вводить свої війська в Україну — президент Каріс дав неочікувану відповідь

Алар Каріс
Джерело:  Yle

Як заявив глава Естонії Алар Каріс, його країна могла б ввести свої війська в Україну, однак наразі Київ не потребує такого рішення.

Естонія готова всіляко підтримувати Україну

Естонський лідер Алар Каріс вирішив прокоментувати гучні заяви президента Франції Емманюеля Макрона щодо потенційного введення західних військ в Україну.

Як відомо, раніше офіційний Таллінн стверджував, що готовий до такого розвитку подій.

За словами Каріса, таке рішення може бути ухвалене, хоча це не його рішення, і навіть не рішення уряду.

Парламент ухвалить рішення про розміщення військ… Якщо цей момент коли-небудь настане, то про відправлення військ доведеться говорити не стільки всередині Естонії, скільки з нашими союзниками. Але сама Україна поки що не бачить у цьому необхідності, — наголосив президент Естонії.

Дедалі більше країн Європи підтримують введення військових НАТО в Україну

Як заявив нещодавно Бенджамін Хаддад, який є членом провладної партії Макрона у французькому парламенті, станом на сьогодні підтримка ініціативи президента Франції щодо України набирає обертів.

НАТО і ЄС нарешті усвідомили, що вони повинні добитися перелому у російсько-української війни.

Хаддад також звернув увагу на те, що французький лідер дуже хоче позбавити російського диктатора Володимира Путіна рівноваги, зокрема, пропонуючи відправити навчальний персонал НАТО до України.

Хоча США одразу ж відкинули цю ідею, вона знайшла прихильників у Європі, особливо в країнах, розташованих уздовж російських кордонів, — йдеться в повідомленні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?