Чому насправді США просять Україну припинити атаки на НПЗ РФ — пояснення експерта
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чому насправді США просять Україну припинити атаки на НПЗ РФ — пояснення експерта

НПЗ у Росії
Джерело:  online.ua

Згідно з даними видання Financial Times, нещодавно Штати закликали Україну більше не атакувати російські НПЗ, бо, мовляв, це може призвести до зростання світових цін на нафту. Український експерт з міжнародних енергетичних та безпекових відносин, президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Михайло Гончар жорстко розкритикував таку позицію США.

Удари по НПЗ у Росії. Що не так з вимогою США до України

Як дізналося Financial Times від своїх інсайдерів, офіційний Вашингтон неодноразово озвучував попередження з цього приводу керівництву СБУ та ГУР.

Ба більше, одне з анонімних джерел журналістів запевняє, що “Білий дім дедалі більше розчарований зухвалими атаками українських безпілотників”.

Цю ситуацію прокоментував Михайло Гончар.

На нас намагаються перевести стрілки, щоб прикрити свою недолугість. А недолугість у тому, що американські вояки ніяк не можуть справитись з хуситами, які загнали нафтовий трафік з Перської затоки на довший і дорожчий маршрут в обхід Африки. Саудити, розчаровані третім президентством обамоподібних у Білому домі, надають перевагу грі спільно з росіянами на цінову ескалацію і знижують обсяги експорту нафти, що підштовхує ціни вгору.

Михайло Гончар

Михайло Гончар

Президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ»

Він також звертає увагу на те, що стратегічні нафтові резерви США дещо скоротилися, і гравці на ринку завжди грають у таких випадках на розгін ціни, щоб краще продати ресурс на заповнення резервів.

Що важливо розуміти, ціни на бензин на внутрішньому ринку у Штатах зросли (до речі незначно, кілька центів за галон — ред.) насамперед через те, що низка американських НПЗ стають на ремонти.

Претензії США до України є безпідставними

За словами Михайла Гончара, не можна ігнорувати той факт, що традиційно американські нафтові магнати — симпатики республіканців.

Окрім того, цілком можливо, що дехто з власників НПЗ буде достроково ставити їх на ремонт, щоб закрутити ціни вище і посприяти провалу команди Джо Байдена на виборах.

Українські дрони не били по видобувних потужностях в Сибіру, видобуток в Росії не впав, а експорт сирої нафти навіть зріс, попри так звані санкції… Чим більше дивлюсь на американську політику, тим більше розумію чому у США стільки ворогів, — підсумовує експерт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?