Чому провалилися контратаки росіян на Курщині — пояснення аналітиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому провалилися контратаки росіян на Курщині — пояснення аналітиків

армія РФ
Джерело:  ISW

Армії РФ не вдається витіснити Сили оборони України з Курської області, оскільки їй наразі бракує особового складу та техніки для ефективних контрнаступальних дій.

Головні тези:

  • Російським військам потрібні додаткові підрозділи, щоб створити угруповання сил для контрнаступальної операції.
  • Російська армія до цього часу головним чином оперувала призовниками та невеликими підрозділами для протидії українському вторгненню.
  • У Пентагоні заявили, що російські контратаки на Курщині поки що є маргінальними.

Росіянам поки не вдається дати відсіч українським воїнам

Американський Інститут вивчення війни (ISW) озвучив прогноз, що армії РФ, цілком можливо, доведеться перекинути додаткові підрозділи з інших частин театру бойових дій до Курської області.

Лише у такий спосіб загарбники зможуть створити угруповання сил, здатне вести тривалу контрнаступальну операцію.

ISW продовжує відстежувати російські контратаки в Курській області, але ще не спостерігала широкомасштабних бойових дій, які б вказували на те, що російські сили розпочали широкомасштабну скоординовану контрнаступальну операцію, спрямовану на повне витіснення українських сил з Курської області, — йдеться в звіті.

Як уже згадувалося раніше, 13 вересня Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що російські війська розпочали контрнаступальні операції в Курській області.

На розвиток подій також відреагував речник Пентагона генерал-майор Патрік Райдер.

За його словами, Штати уважно слідкували за тим, як російські підрозділи почали намагатися провести "певну контрнаступальну" операцію, яку Райдер назвав "маргінальною".

Що відомо про кількість особового складу армії РФ на Курщині

Президент України Володимир Зеленський уточнив, що країна-агресорка планує сконцентрувати в Курській області від 60 000 до 70 000 військовослужбовців.

Що важливо розуміти, ця кількість суттєво перевищує 50 000 солдатів РФ, які, за оцінками США, знадобляться Росії, щоб витіснити українців з Курської області.

Згідно з даними українського військового оглядача Костянтина Машовця, станом на 13 вересня на території Курської області знаходиться від 33 000 до 35 000 російських військовослужбовців.

Досі російська влада в основному покладалася на погано навчених і екіпірованих призовників і невеликі підрозділи російських регулярних і нерегулярних військ для протидії українському вторгненню в Курську область, — пише ISW.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?