Чому Україна настільки важлива для США. Аналітик назвав неочевидну причину
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому Україна настільки важлива для США. Аналітик назвав неочевидну причину

Україна та США
Джерело:  Politico

США мають гіркий досвід втручання у воєнні конфлікти у різних куточках світу. У більшості випадків, це були помилки влади, які принесли вкрай негативні результати. Однак підтримка Штатами України на тлі її війни проти РФ — це дійсно виняток.

Головні тези:

  • Підтримка України є винятковою для США на тлі провальних спроб втручання у інші війни.
  • Україна - союзник США, територію якого захоплює агресор, тому співпраця важлива для реалізації американської місії.
  • Американці, які підтримують Україну, не нав'язують свою волю чи шукають зброї масового знищення, адже їхня мета допомогти в боротьбі за волю та суверенітет.

США не мають права кинути Україну напризволяще

Своїми думками з цього приводу поділився письменник, аналітик та постійний автор в Інституті майбутніх конфліктів Академії військово-повітряних сил Метт Галлагер.

Він звернув увагу на те, що Штати дійсно витратили багато часу на "вічні війни" в Іраку, Афганістані та поза їх межами.

Однак історія з Україною — абсолютно інакша.

Ми служили в Іраку під фальшивими приводами, в країні, яка здебільшого вважала нас не рятівниками, а загарбниками. В Україні не така ситуація. Я знаю це з особистого досвіду роботи там як тренера-волонтера та журналіста, а також із численних інтерв’ю з місцевими жителями та міжнародними легіонерами, які воюють на передовій. Український народ дуже хоче і потребує нашої допомоги, — наголосив аналітик.

Саме в Україні США можуть реалізувати одну з головних своїх місії

За його словами, між війною в Іраку та війною РФ проти України — є колосальна різниця, оскільки Україна — союзник США, територію якого захоплює агресор.

Метт Галлагер зазначає, що в останньому варіанті все однозначно, адже зрозуміло, що насправді відбувається та як на це потрібно реагувати.

Американці, які підтримують Україну, не шукають зброї масового знищення чи нав’язують свою волю країні, — додав він.

Аналітик вкотре повторив, намагання ізолюватися від допомоги Україні ні морально, ні прагматично не вирішить ситуацію глобально.

Чесно кажучи, тільки в Україні я думаю, що Америка здатна бути тим, ким ми себе називаємо, — пояснив Галлер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?