Данілов озвучив 4 умови відновлення авіасполучення в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Данілов озвучив 4 умови відновлення авіасполучення в Україні

Олексій Данілов

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов сказав, що для запуску цивільного авіасполучення потрібно виконати чотири умови.

Відновлення авіасполучення України зі світом

В етері національного телемарафону Данілов сказав, що для відновлення авіасполучення є чотири ключові компоненти, які потрібно вирішити:

  • захист аеропортів, де вирішать відновити користування літаками;

  • має бути готова сертифікована інфраструктура;

  • механізм страхування перельотів;

  • готовність компаній перевізників до польотів в Україну.

Я думаю, що наступного року ми це питання точно зрушимо з мертвої точки, - сказав Данілов.

Зеленський прокоментував відновлення авіасполучення

Під час пресконференції 19 грудня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна працює над можливістю відновити авіапольоти до аеропорту "Бориспіль".

Бориспіль — це як Чорне море. Його відкриття — це перемога українського ППО. Це говоритиме про те, що Україна перемагає. Це дуже серйозний та потужний економічний крок. Ми ставимо таке питання нашим колегам і знаємо, що конкретно нам потрібно.

Нагадаємо, що того ж дня з "Борисполя" вилетів Boeing 777-300. Це був технічний перегін на зберігання в іншу країну за запитом української авіакомпанії Skyline Express.

З 24 лютого 2022 року це був четвертий виліт літака з аеропорту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?