Десятки тисяч угорців вимагають повалення режиму Орбана — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Десятки тисяч угорців вимагають повалення режиму Орбана — відео

Петер Мадяр
Джерело:  AP

У Будапешті знову спалахнули масштабні протести проти політики проросійського прем'єра Угорщини Віктора Орбана та його команди. Їх організував головний суперник глави угорського уряду — відомий опозиціонер Петер Мадяр.

Головні тези:

  • Петер Мадяр планує використати результати виборів до Європейського парламенту для перемоги на загальнонаціональних виборах.
  • Опозиціонер активно підтримує Україну в конфлікті з РФ та обіцяє покласти край політиці Орбана.
  • Петер Мадяр покинув партію Орбана через корупційні схеми та антидемократичні настрої.
  • Мадяр обіцяє будувати країну, де важливі лише інтереси угорців, а не партійні приналежності.

Угорці не побоялися виступити про Орбана

Як зазначають місцеві ЗМІ, Петер Мадяр має намір завдати вирішального удару по Орбану на тлі виборів до Європейського парламенту.

Політику знадобилося лише кілька місяців, щоб сформувати найпотужнішу опозиційну партію в Угорщині.

Він хоче використати хороший результат на недільних виборах до ЄС, щоб просунути себе і свій рух до перемоги над Орбаном на наступних загальнонаціональних виборах, запланованих на 2026 рік.

Варто звернути увагу на те, що колись Петер Мадяр був членом партії Орбана "Фідес". Однак він покинув її, коли дізнався про масштаби корупції в політичній силі та відверті антидемократичні настрої.

Після цього він не приховував своєї зневаги до прем’єра Угорщини та його союзників.

8 червня Мадяр звернувся до натовпу, який заповнив площу Героїв у Будапешті, заявивши, що він і його рух побудують "більш красиву, мирну і щасливу країну" і покладуть край 14-річному перебуванню Орбана при владі.

Я був іскрою, яка запустила двигун змін, — заявив Мадяр.

Петер Мадяр підтримує Україну на тлі війни з РФ

Нещодавно опозиціонер категорично відкинув звинувачення Орбана в тому, що він — або будь-які інші угорці — "виступають за війну".

За словами Мадяра, він вбачає потенційні ризики в тому, що РФ можуть дозволити утримувати окуповані нею українські території, включно з Кримським півостровом, який Москва анексувала 10 років тому.

Під час свого останнього звернення до виборців він публічно пообіцяв, що покладе край "пропаганді страху" Орбана і працюватиме на благо країни, де "немає ні лівих, ні правих, а є лише угорці".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?