Для чого росіяни підірвали багатоповерхівку у Бєлгороді — пояснення ЦПД
Категорія
Події
Дата публікації

Для чого росіяни підірвали багатоповерхівку у Бєлгороді — пояснення ЦПД

Центр протидії дезінформації
Бєлгород

Вибух багатоповерхівки у Бєлгороді, внаслідок якого обвалився цілий під'їзд, може бути провокацією РФ проти України.

Обвалення будинку в Бєлгороді може бути терактом РФ

Будинок у Бєлгороді схоже підірвали. На відео з камер не видно падаючих об‘єктів, відповідно, всі звинувачення росіян в обстрілі Силами оборони наразі не відповідають дійсності, — зазначив керівник ЦПД Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Андрія Коваленка.

Коваленко не виключив, що цілком схоже на провокацію Росії, або інформаційну провокацію з роздування ситуації, для виправдання подальших ударів по житлових будинках українських міст.

Також, на його думку, це міг бути побутовий вибух, який російська пропаганда зараз викручує в обстріл будинку у власних інтересах.

Окрім цього експерти зазначають, що підрив житлового будинку в Білгороді, який збігся з наступом окупантів на Харківщині, дуже вигідний Росії.

Для РФ звинувачення України у "теракті" — привід виправдати свій терор. Це картинка: "дивіться, вони вбивають наших людей, ми терпіти не будемо, бомбитимемо Харків. Ось чому ми продовжуємо "СВО".

Окрім цього зазначається, що на фото та відео можна побачити вибух зсередини на перших поверхах чи у підвалі. Більше того, вибух стався рівно об 11:21:00.

Тому версія про збиту "Точку-У" зручна, але не правдоподібна.

Також експерти зазначають, що судячи з пошкоджень та навколишніх будівель сам вибух був з північно-східної сторони будинка.

Вікна вибиті, двері гаражів вигнуті в інший бік. Тоді цей "прильот" був зі сторони Росії. Якщо ми беремо, як контраргумент, що на відео з камери не видно ракети й вона прилетіла з тієї частини, що не видно, то тоді ракета якимось чином обійшла всі будівлі навколо й прям в 0 поверх прилетіла з північно-західної частини будинки й що? Й це все одно РФ, — йдеться в дописі.

Росія могла підірвати будинок в Бєлгороді

У російському Бєлгороді внаслідок роботи ППО обвалився цілий під'їзд багатоповерхівки. У Шойгу підтвердили, що уламки ракети влучили в будівлю.

Втім, як зауважив активіст і волонтер Сергій Стерненко, на відео видно, як будинок у Бєлгороді ймовірно підірвали зсередини, хоча спершу була інформація про роботу місцевого ППО.

Як можна побачити на відео, вибух стався чітко за таймером.

Військовий журналіст Андрій Цаплієнко також зазначив, що снаряд РСЗВ не міг завдати таких масштабних руйнувань будинку в Бєлгороді.

За даними місцевих ЗМІ, у Бєлгороді загинуло щонайменше 7 осіб, 20 осіб постраждало

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?