ДніпроГЕС у критичному стані після прямих влучань РФ — глава Укргідроенерго
Категорія
Україна
Дата публікації

ДніпроГЕС у критичному стані після прямих влучань РФ — глава Укргідроенерго

гес
Джерело:  Радіо Свобода

У Запоріжжі по ДніпроГЕС було два прямих влучання — в ГЕС-1 і ГЕС-2. Наразі невідомо, чи вдасться відновити ГЕС-2, оскільки вона пошкоджена серйозно.

В Укргідроенерго озвучили наслідки після атаки РФ по ДніпроГЕС

На сьогодні є те, що ми втрачаємо станцію. ГЕС-2 під загрозою, не знаємо, в якому об'ємі та з якої потужності вона зможе працювати.Саме через влучання, тому що дві ракети прилетіли прямим попаданням по ГЕС-2.

Ігор Сирота

Ігор Сирота

Голова "Укргідроенерго

За його словами, одна ракета прилетіла по підкранових балках і попала в опору.

Тобто ГЕС-2 в критичному стані, ГЕС-1 теж зараз не працює. Тому ми робимо всі заходи, щоб, скажімо, піднімати затвори і спрацьовувати воду, тому, на жаль, через станцію ми не зможемо пропрацьовувати цю воду, — заявив Сирота.

РФ вдарила по Дніпровській ГЕС

ДніпроГЕС у Запоріжжі була атакована росіянами 22 березня. Там спалахнула пожежа. Через обстріли міста рух автодорожнім переїздом греблі Дніпровської ГЕС повністю обмежено.

Рух здійснюється через Арковий міст о. Хортиця (вул. Сергія Тюленіна − вул. Січі − вул. Таганська). А також, через Нові мости та Хортицький район. Враховуйте цю інформацію під час планування свого маршруту, — заявляють в місцевій поліції.

Внаслідок удару по Запоріжжю загинула одна людина, ще восьмеро отримали поранення.

Через це на Запорізькій АЕС є загроза блекауту, знеструмлено лінію до ЗАЕС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?