Досить скиглити. Прем’єр Нідерландів Рютте висунув ЄС вимогу щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Досить скиглити. Прем’єр Нідерландів Рютте висунув ЄС вимогу щодо України

Марк Рютте
Джерело:  Reuters

За словами прем’єра Нідерландів Марка Рютте, Європа повинна припинити скаржитися щодо можливого повернення Дональда Трампа у Білий дім та просто зараз зробити все можливе для перемоги України у війні.

Рютте закликає ЄС зосередитися на Україні

Що важливо розуміти, саме Марк Рютте є головним претендентом на посаду генсека НАТО, тому він наразі залишається справді впливовим політиком на міжнародній арені.

З новою заявою він виступив під час Мюнхенської безпекової конференції.

Ми повинні припинити скиглити та нити щодо Трампа. Це (результат виборів — ред.) залежить від американців. Я не американець і не можу голосувати в США. Ми маємо працювати з тим, хто знаходиться на танцполі.

Марк Рютте

Марк Рютте

Прем’єр-міністр Нідерландів

На його переконання, європейські країни в будь-якому випадку мають витрачати більше на оборону та нарощувати виробництво боєприпасів, а не тільки тому, що Трамп знову може стати президентом США.

Марк Рютте наполягає на тому, щоб Європа зробила все можливе заради збільшення своєї підтримки України, оскільки це також її інтересах.

І все це ниття й стогін щодо Трампа. Я чую це постійно протягом останніх кількох днів. Припинімо це робити, — заявив прем’єр Нідерландів.

За словами Марка Рютте, після перемовин з американськими політиками в Мюнхені у нього з’явився "обережний оптимізм" щодо того, що пакет військової допомоги США Україні, який застряг у Конгресі, врешті-решт зможуть ухвалити.

Як уже згадувалося раніше, Дональд Трамп на передвиборчому заході розповів, як погрожував союзникам "заохотити Росію" до агресії проти них, щоб змусити їх збільшити внески у колективну безпеку НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?