Прем'єр Нідерландів Рютте озвучив гарні новини щодо F-16 для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Нідерландів Рютте озвучив гарні новини щодо F-16 для України

Марк Рютте
Джерело:  Радіо Свобода

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки зазначив наявність прогресу у питанні передачі Україні винищувачів F-16. 

Що відомо про успіхи у питанні передачі Україні винищувачів F-16 від Нідерландів

Рютте підкреслив, Нідерланди намагаються якомога швидше вирішити питання передачі Україні F-16 і наразі все йде за графіком.

Сподіваємося передати їх якомога швидше… Є в цих справах прогрес. Йдемо, в принципі, за графіком. Тож це хороші новини, - підкреслив Рютте.

Однак він не назвав точну кількість літаків, які Україна має отримати від Нідерландів.

За його словами, загальна кількість F-16, які Україна має отримати від Нідерландів, може перевищити 24 одиниці.

Буде 24 винищувачі, можливо, більше, але - не менше… Ми працюємо разом із данцями та іншими, - запевнив Рютте.

Путін не хоче миру. Метте Фредеріксен закликала посилити підтримку України

За словами прем’єр-міністра Данії Метте Фредеріксен під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, Україна не зможе виграти розв’язану Росією злочинну війну без відповідної допомоги сучасними озброєннями з боку західних партнерів.

Фредеріксен зазначила, що світ робить недостатньо для звільнення Україною окупованих Росією територій.

Ми робимо ми достатньо? Відповідь - ні. Коли ми говоримо, що "в Європі вже два роки триває війна" - це речення, якого ми не повинні були б говорити. Ми мали б підтримувати вас набагато більше, тому що Україна не може виграти війну без озброєнь. Просто слів недостатньо, - зазначає прем’єр-міністр Данії.

Вона підкреслила, що необхідно зрозуміти, що Росія не шукає миру і продовжує трансформувати себе в економіку воєнного часу.

Тому нам треба прискоритися. Незалежно від того, що трапиться в США, Європа має бути готова захистити себе. А щоб захистити себе, ми повинні захистити Україну, тому що Україна - це Європа. Нам більше не потрібні слова, нам потрібні рішення, - наголошує Фредеріксен.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?