Дрони атакували військові підприємства в російському Татарстані — відео
Категорія
Події
Дата публікації

Дрони атакували військові підприємства в російському Татарстані — відео

нпз
Джерело:  online.ua

У Росії заявили, що 2 квітня українські безпілотники вперше атакували підприємства у Республіці Татарстан, що в РФ. Вони розташовані за понад 1200 кілометрів від кордону з Україною.

У Татарстані дрони атакували підприємства з виробництва дронів

Президент республіки Рустам Мініханів заявив, що на підприємства Татарстану в містах Єлабуга та Нижньокамськ було здійснено атаку безпілотних літальних апаратів.

Серйозних руйнувань, за його словами, немає, а технологічний процес підприємств нібито не порушено.

Вибухи лунали в особливій економічній зоні “Алабуга”, де розташовані промислово-виробничі підприємства.

За даними США, “Алабуга” підтримує контракт з російськими військовими задля збирання безпілотників Shahed. В американському Мінфіні прогнозували, що ця особлива економічна зона має намір збільшити виробництво, щоб виготовити тисячі дронів до 2025 року. “Алабуга” належить уряду Республіки Татарстан.

Нібито внаслідок атаки постраждали завод і гуртожиток. Попередньо, є 5 постраждалих.

Зазначимо, що відстань від кордону України до Єлабуги по трасі становить 1593 км, а по прямій - 1237 км.

Що відомо про далекобійні дрони на озброєнні українських військових

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Україна збільшила виробництво та застосування далекобійних дронів із дальністю ураження понад 1 тис км. 

Більшість дронів, які атакували російські НПЗ, мають радіус дії від 700 до 1000 км, але зараз є моделі, які можуть пролетіти понад 1тис км, — підкреслив міністр.

На його думку, саме від розвитку далекобійних та високотехнологічих БпЛА залежатиме результат розв’язаної Росією злочинної війни проти України.

Федоров зазначив, що у порівнянні із минулим роком цьогоріч виробництво далекобійних дронів вдалось збільшити в 10 разів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?