Дрони ГУР атакували аеродром Моздок у Північній Осетії — джерела
Категорія
Україна
Дата публікації

Дрони ГУР атакували аеродром Моздок у Північній Осетії — джерела

Дрон ГУР
Джерело:  24 канал

Безпілотники Головного управління розвідки Міноборони вперше дістались до Північної Осетії та атакували стратегічний аеродром російських окупантів "Моздок".

Головні тези:

  • Дрони ГУР вперше дістались Північної Осетії та атакували стратегічний аеродром “Моздок”.
  • Атака безпілотників була проведена в рамках спецоперації української військової розвідки з успішними результатами за словами представників ГУР МО.
  • Російська окупаційна влада заявила про збиття безпілотників та спростувала інформацію місцевих жителів про вибухи на аеродромі, де базуються стратегічні бомбардувальники та літаки-носії ракет 'Кинджал'.
  • Аеродром Моздок має велике військове значення для Росії, оскільки там базується 485-й окремий вертолітний полк і розташовані стратегічні бомбардувальники та інші військові літаки.
  • Повітряні сили Росії використовують аеродром Моздок для масованих ударів по Україні, запускаючи надзвукові крилаті ракети з літаків, що стаціонують на цьому аеродромі.

Що відомо про подробиці атаки дронів ГУР на аеродром “Моздок” у Північній Осетії

За словами представників ГУР, атака дронів на аеродром “Моздок” була проведена в рамках спецоперації української військової розвідки.

Успішна операція ГУР МО, заходи тривають, - підкреслюють співрозмовники з ГУР.

Варто зазначити, що відстань до аеродрому від українського кордону становить понад 900 км.

Що в Росії кажуть про атаку дронів ГУР на аеродром “Моздок”

За словами так званого керівника Північної Осетії Сергія Міняйло, аеродром намагались атакувати 3 безпілотники.

Представник російської окупаційної влади брехливо заявив, що всі вони нібито були збиті.

Безпілотники, ймовірно, летіли на аеродром, на якому, зокрема, базуються стратегічні бомбардувальники та літаки-носії ракет "Кинджал".

Жителі села, розташованого поблизу стратегічного аеродрома, зафіксували проліт безпілотників.

Після заходу БпЛА на траєкторію атаки пролунав потужний вибух.

На аеродромі базується 485-й окремий вертолітний полк. Там було розміщено шість стратегічних бомбардувальників Ту-22М3, чотири літаки типу Су-24М/МР, та орієнтовно 20 гелікоптерів різних типів.

За повідомленнями Повітряних сил російські війська протягом місяця регулярно використовували для масованих ударів по Україні надзвукові крилаті ракети Х-22, що запускаються із Ту-22М3, розташованих на атакованому 8 червня аеродромі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?