ДТЕК втратила більшість генеруючих потужностей через удари РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

ДТЕК втратила більшість генеруючих потужностей через удари РФ

ДТЕК
пожежа

Група ДТЕК (Донбаська паливно-енергетична компанія - ред.) втратила 80% своїх генеруючих потужностей після атак Росії на Україну, які відбулися 22 та 29 березня.

ДТЕК заявляє про серйозні пошкодження після ударів РФ

Ось так виглядає одна з теплоелектростанцій ДТЕК зсередини після масштабних атак ворога 22 та 29 березня, — йдеться в дописі під відео.

Як зазначає пресслужба Групи ДТЕК, 5 із 6 їхніх ТЕС серйозно пошкоджені.

Ситуація надзвичайно важка… — повідомляє компанія.

Як уже згадувалося раніше, ще 25 березня гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко повідомляв, що у результаті масштабної атаки Росії на українську енергосистему 22 березня група ДТЕК втратила близько половини своїх генеруючих потужностей.

(Росіяни — ред.)уразили декілька типів генеруючих потужностей, велика кількість ТЕЦ була вражена, і був вражений гідрогенеруючий об’єкт. Друга частина — ворог дуже багато влучив у мережеві вузли "Укренерго", трансформатори і т.д… Ця атака одночасно руйнує можливість системи передавати електроенергію і занижує наші можливості генерації, — пояснив він.

Що відомо про наслідки масштабної негоди на Київщині

Станом на ранок 3 квітня енергетикам ДТЕК вдалося:

  • відновити роботу 125 ліній

  • повернути світло 113 тисячам родин у 276 населених пунктах.

У компанії звертають увагу на те, що найсерйозніші пошкодження в результаті негоди зафіксовані у північній частині Київщини.

Потужні пориви вітру стали причиною масового падіння конструкцій будівель, дерев та сухих гілок на лінії електропередач.

3 квітня, згідно з прогнозами синоптиків, знов можливі сильні пориви вітру. Готуємось в посиленому режимі ліквідовувати аварії в разі їх виникнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?