Дві українські ГЕС виведено з експлуатації через обстріли РФ — Укргідроенерго
Категорія
Україна
Дата публікації

Дві українські ГЕС виведено з експлуатації через обстріли РФ — Укргідроенерго

Укргідроенерго
гес

В Україні вивели з експлуатації дві ГЕС, які постраждали внаслідок російських обстрілів 8 травня.

Дві ГЕС виведено з експлуатації

Як повідомили в "Укргідроенерго", на сьогодні вся гідрогенерація зазнала нищівних пошкоджень.

Зазначається, що знищене обладнання потребує чималих зусиль для ремонту, відновлення і значних фінансових коштів.

Нині підтримка, допомога і рішучі дії міжнародної спільноти як ніколи надзвичайно важливі, — наголошують у "Укргідроенерго".

Масований обстріл України 8 травня

8 травня росіяни завдали нового масованого удару по Україні. Відомо, що окупанти випустили ракети зі стратегічних бомбардувальників. Також були пуски "Шахедів".

Під ударом ворога була енергетика. У Міністерстві енергетики повідомили, що були атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у шістьох областях — Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій.

В “Укренерго” уточнили, що пошкоджень зазнали обʼєкти генерації й обладнання на одному з обʼєктів “Укренерго” в центральному регіоні.

Через дефіцит в енергосистемі після ракетно-дронової атаки росіян для промисловості та бізнесу по всій Україні ввечері 8 травня обмежували електропостачання.

Сили ППО знищили 39 з 55 запущених ракет та 20 з 21 безпілотника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?