Ексгенерал армії США назвав гарантовану умову перемоги України у війні з РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Ексгенерал армії США назвав гарантовану умову перемоги України у війні з РФ

F-16
Джерело:  Голос Америки

За словами генерал-лейтенанта Повітряних сил США у відставці Девіда Дептули, Україні потрібна потужна авіація для перемоги у розв'язаній Росією злочинній війні. 

Головні тези:

  • Україні необхідна потужна авіація для гарантованої перемоги у війні з РФ, вважає ексгенерал армії США.
  • Висновки фахового звіту підкреслюють, що надання Україні переваги в повітрі є ключовою умовою перемоги.
  • Проведення інтегрованої повітряно-наземної кампанії допоможе Україні забезпечити перевагу в повітрі та повернути захоплені території.
  • Американські військові відзначають, що без переваги в повітрі війну, базовану на виснаженні, виграє Росія, яка має більше ресурсів.
  • Надання Україні доступу до запасів американської авіатехніки дозволить зупинити наступ окупаційної армії РФ та забезпечити перемогу.

Західні військові літаки можуть гарантувати Україні перемогу у війні проти РФ

За інформацією журналістів видання, на зустрічі генералів армії США було оприлюднено фаховий звіт щодо ймовірних варіантів посилення позицій українських військових у розв’язаній Росією злочинній війні.

Абсолютна необхідність переваги в повітрі для досягнення вирішальної перемоги у війні, — наголошується у висновках звіту.

Його автори підкреслюють, що окупаційна армія РФ має перевагу завдяки обмеженням США щодо використання американської зброї українськими військовими для ударів по стратегічних об’єктах на території країни-агресорки.

Що кажуть американські військові та аналітики

За словами Дептули, на сьогодні ключовою умовою перемоги є надання Україні переваги у повітрі.

Ключовим уроком на сьогодні є абсолютна необхідність переваги в повітрі для досягнення вирішальної військової переваги, — підкреслює генерал США у відставці за висновками звіту.

Це дало б українським силам захист від атак ворога, а також свободу атакувати самим.

Підхід, здебільшого зосереджений на землі, призвів до жорстокої боротьби на виснаження — такої, при якій чисельно перевагу отримує Росія, — зазначають аналітики з Інституту аерокосмічних досліджень імені Мітчелла.

Американські військові у відставці висловили переконання, що ВПС США могли забезпечити Україні необхідну перевагу у повітрі, яка дасть змогу здійснити прорив лінії фронту, зупинити наступ окупаційної армії РФ та повернути захоплені Росією території.

Настав час почати зосереджуватися на тому, як виглядає перемога, а не просто уникати щоденних поразок, — підкреслюють американські військові у відставці.

За їх словами, Повітряні сили України протягом довгих років існують в умовах гострої нестачі ресурсів і можливостей.

Без такої переваги, констатують американські воєнні експерти, війну, базовану на виснаженні, виграє сторона, яка має чисельніший бойовий особовий склад і більше матеріальних засобів — Росія.

Автори звіту запропонували шляхи, якими Україна могла б провести інтегровану повітряно-наземну кампанію, щоб забезпечити перевагу в повітрі, посилити свою армію на полі бою та повернути захоплені Росією території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?