Експерт пояснив, чому насправді Ізраїль відмовляється від Patriot
Категорія
Світ
Дата публікації

Експерт пояснив, чому насправді Ізраїль відмовляється від Patriot

Patriot

Військовий експерт видання Defense Express Іван Киричевський зазначає, що офіційний Тель-Авів списує системи Patriot без поважної причини.

Чому Ізраїль ухвалив таке неочікуване рішення щодо Patriot

З ними (системами Patriot — ред.) все так, просто хтось від жиру біситься. Адже коли в Ізраїлю є загроза дозвукових крилатих ракет, дронів-камікадзе, вважати, що їм не треба ЗРК, які можуть збивати ці загрози… Якщо їм це не треба, то нам дуже треба, — наголосив Іван Киричевський.

Також він пояснив, у чому полягає специфіка ізраїльських Patriot. Як стверджує фахівець, йдеться про версію PAC-2, яка орієнтована або на збиття літаків на дистанції до 160 кілометрів, або на дозвукові крилаті ракети чи "Шахеди".

Чи є в України шанси отримати Patriot від Ізраїлю

Ізраїльскі Patriot — це "те, що доктор прописав", для знищення російських літаків в Україні, — додав експерт видання Defense Express.

На його думку, ці комплекси справді можуть опинитися в Україні.

Іван Киричевський звертає увагу на те, що по Ізраїлю надійшло відразу дві важливі новини.

Насамперед йдеться про те, що Тель-Авів знімає з озброєння Patriot, а друга новина — це те, що Штати зняли певні претензії щодо Ізраїлю в плані введення війни в Секторі Гази.

Цікаво, що трапилося. І чому вони самі заявили, що їм не треба Patriot, це насторожує в хорошому сенсі. То ж перспектива дотягнутися до цих семи Patriot, про які казав президент, вона нам стає ближчою. Просто це буде відбуватися більш кулуарно, — пояснив Киричевський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?