Енергоблок однієї з АЕС виведуть у ремонт. Як це вплине на відключення світла
Категорія
Україна
Дата публікації

Енергоблок однієї з АЕС виведуть у ремонт. Як це вплине на відключення світла

НАЕК "Енергоатом"
аес

Ще один енергоблок однієї з українських АЕС виведуть у ремонт. У зв'язку з цим тривалість відключень світла може зрости.

Головні тези:

 

  • Регулярні ремонти енергоблоків дозволяють оптимізувати роботу енергосистеми та забезпечувати безперебійне постачання електроенергії.
  • Пошкодження енергетичних об'єктів унаслідок війни в Україні призвели до нестабільності генерації електроенергії та введення планових відключень світла.
  • Виходи енергоблоків з ремонту дозволяють зменшувати тривалість відключень електроенергії та підтримувати роботу енергосистеми в умовах кризи.
  • Необхідно підтримувати стабільну роботу енергетичної системи країни та шукати шляхи забезпечення безперебійного постачання електроенергії навіть у складних умовах.

Як ремонт енергоблока вплине на відключення електроенергії

Як зазначається, найближчими днями "Енергоатом" виведе у ремонт ще один енергоблок-тисячник.

Враховуючи це, а також зростання споживання електроенергії у липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитись.

Але з іншого боку саме такий графік ремонтів дозволить восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії, — йдеться у повідомленні.

В "Енергоатомі" додають, що протягом останніх місяців завершити ремонти трьох енергоблоків потужністю 2420 МВт. Ремонти завершили раніше на 22 доби, ніж планувалося.

В результаті АЕС виробили додаткових 171, 84 млн кВт електроенергії та підтримали енергосистему, скоротивши тривалість відключень у червні, — заявив в.о. голови "Енергоатома" Петро Котін.

Яка ситуація зі світлом в Україні

За останні місяці російські окупанти серйозно пошкодили українську енергетику. Були зруйновані декілька ТЕС, інші — також зазнали пошкоджень. Крім того, були пошкоджені й інші енергетичні об'єкти.

Атаки призвели до браку власної генерації електроенергії, ситуацію ускладнювали й погодні умови. Крім того, Україні не вистачало імпорту електроенергії для поточного рівня споживання. Через все це почали вводити графіки відключень світла.

Водночас 28 травня завершили ремонт чергового блоку АЕС — він додає енергосистемі 1 000 МВт потужності. Завдяки виходу з ремонту двох енергоблоків АЕС, а також сонячній генерації, світло по кілька днів не відключали.

У ніч на 1 червня росіяни вчергове масовано атакували енергетику України. Під атакою опинилися енергообʼєкти в Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях. Під час обстрілу російські війська критично пошкодили обладнання на двох гідроелектростанціях.

Це призвело до того, що енергетикам доводиться вводити обмеження на споживання світла.

Так,13 червня в Україні будуть вводитися погодинні графіки відключення світла з 20:00 до 22:00.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?