Естонія планує закупити 18 САУ Caesar та побудувати новий військовий корабель
Категорія
Світ
Дата публікації

Естонія планує закупити 18 САУ Caesar та побудувати новий військовий корабель

техніка
Джерело:  Postimees

Сили оборони Естонії можуть отримати 18 сучасних французьких бронетранспортерів типу Caesar.

Що відомо про військові закупи Естонії

Як повідомив міністр оборони Естонії Ханно Певкур, 155-міліметрові колісні гармати є найважливішою закупівлею озброєнь у пакеті посилення оборони.

Планується сформувати окремий батальйон із 18 гармат, який перебуватиме під безпосереднім командуванням 1-ї дивізії.

Наразі Сили оборони Естонії мають у своєму розпорядженні 24 гусеничні мобільні артилерійські установки, а також придбану в Південній Кореї 155-міліметрову гармату K9 Kõu. Згідно з контрактом, у найближчі роки звідти буде поставлено ще 12 одиниць.

Усі можливості дальньої дії будуть зосереджені в дивізії, тому що саме дивізія в будь-якому разі визначатиме поле бою. Для того щоб мати швидкий і гнучкий потенціал дальньої дії, ми закупимо додаткову колісну артилерію. Цей напрямок, ця бригада, де нам потрібна допомога [під час війни], отримає цю підтримку. На гусеницях особливо не поманевруєш.

Ханно Певкур

Ханно Певкур

Міністр оборони Естонії

Міноборони Естонії виступило з заявою щодо введення військ НАТО в Україну

За словами глави Міноборони Естонії Ганно Певкура, військові країн НАТО не прийматимуть участі у бойових діях у розв'язаній Росією злочинній війні проти України, однак можуть брати участь у навчальних місіях. 

Певкур зазначив, що наразі кожна країна-член НАТО має військовий персонал в Україні, який складається з аташе та осіб, які перебувають на українській території не на постійній основі.

Глава Міноборони Естонії також прокоментував останні заяви президента Франції Емманюеля Макрона щодо ймовірності відправки військ в Україну.

Певкур зазначив, що Макрон говорив про проведення навчальних місій.

Ми навчаємо українських солдатів у Великій Британії, 1,5 тис українців уже пройшли навчання в Естонії, а ще більша кількість — у Польщі. Питання наступне: чи могли б ми зробити те саме в Україні, щоб прискорити процес навчання, адже кожна подорож через кордон займає певний час? Але це не означає, що європейські солдати битимуться в окопах в Україні, — зазначив очільник військового відомства Естонії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?