Естонія вимагає від НАТО передати Україні ЗРК Patriot
Категорія
Світ
Дата публікації

Естонія вимагає від НАТО передати Україні ЗРК Patriot

Маргус Цахкна
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна перед зустріччю очільників МЗС країн НАТО у Брюсселі сказав, що союзники мають передати Україні системи Patriot та боєприпаси.

В Естонії закликали збільшити допомогу Україні

Про це стало відомо з трансляції зустрічі очільників МЗС країн НАТО. Цахкна підкреслив важливість допомоги Україні.

Ми повинні надати швидку підтримку Україні, військову підтримку, боєприпаси, а також протиповітряну оборону, — сказав Цахкна.

Він розповів, що напередодні зустрівся з очільником МЗС України Дмитром Кулебою. На зустрічі вони обговорили боєприпаси, довгострокові зобов'язання і протиповітряну оборону.

Ми маємо багато систем протиповітряної оборони, таких як Patriot, які ми самі не використовуємо, але Україна зазнає інтенсивних атак щодня, 24/7. Тому ми повинні передати ці системи, які не використовуємо, Україні, щоб вона могла захистити своїх людей, цивільну інфраструктуру, а також енергетичну інфраструктуру.

Маргус Цахкна

Маргус Цахкна

Міністр закордонних справ Естонії 

Цакхна зазначив, що його турбує те, що “ми надто любимо дискутувати і дискутувати, але ми маємо виконувати”. Він висловив сподівання, що на засіданні 4 квітня, у день святкування 75-річчя НАТО, союзники зможуть ухвалити рішення для Підтримки України.

Україні по праву належить місце в НАТО, і ми справді підтримуємо це на саміті у Вашингтоні. Ми збираємося (зробити — ред.) наступний крок до членства, — сказав міністр.

Столтенберг пропонує змінити спосіб надання допомоги Україні

Напередодні генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав, що виступає за зміну способу надання допомоги Україні, що дасть змогу забезпечити її передбачуваність і стабільність.

Він пропонує створити фонд внесків для України на 100 млрд дол протягом 5 років.

Також пропонується передати НАТО координаційну роботу щодо засідань Рамштайн. Це частково забезпечить від скорочення підтримки США, якщо президентом стане Дональд Трамп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?