Федоров назвав умову виробництва 3 млн українських дронів на рік
Категорія
Україна
Дата публікації

Федоров назвав умову виробництва 3 млн українських дронів на рік

Дрон
Джерело:  The Guardian

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що Україна може наростити виробництво дронів до 2 мільйонів одиниць на рік. Однак для цього державі потрібно більше фінансової допомоги.

Україна може виробляти 2 мільйони дронів на рік

У 2024 році країна планує виготовити близько мільйона різноманітних безпілотників. При цьому українські виробники мають потужності для збільшення цього числа удвічі.

Михайло Федоров розповів, що Україна могла б подвоїти виробництво дронів — тобто вдвічі більше за поточні темпи — за умови додаткової фінансової допомоги від західних партнерів. За його словами, український уряд "укладає контракти на набагато меншу суму, ніж здатні виробники в країні" через недостаток фінансування.

Міністр зазначив, що Україна на шляху до того, щоб перевищити закладений на 2024 рік план щодо виробництва мільйона безпілотників.

Нам вдалося настільки розширити ринок, що ми можемо виробляти понад один або навіть два мільйони безпілотників, — сказав Федоров.

Він додав, що понад 200 компаній активно працюють у галузі розробки безпілотників. Крім того, понад 90% дронів, які використовуються на полі бою, створені саме в Україні. Найбільший виклик, що постає перед українським виробництвом — фінансовий.

Зеленський заявив про максимальне оборонне виробництво в Україні у 2024 році

Україна нарощує виробництво озброєння, потенціал цієї галузі продовжує рости.

У 2024 році Україна вийде на максимальне оборонне виробництво за весь час незалежності.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення 18 березня.

Також за результатами проведення ставки Верховного головнокомандувача президент відзначив, що логістика в армії стала відчутно ефективнішою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?