Франція очікує від Китаю "дуже чітких сигналів" Росії щодо війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція очікує від Китаю "дуже чітких сигналів" Росії щодо війни в Україні

Сежурне та Ї
Джерело:  France24

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне заявив на зустрічі зі своїм китайським колегою Ван Ї, що хоче, щоб “Китай надіслав дуже чіткі повідомлення Росії" щодо війни в Україні.

Сежурне відвідав Китай

Під час зустрічі в Пекіні 1 квітня, Сежурне заявив, що хоче, щоб «Китай надіслав дуже чіткі повідомлення Росії » щодо її війни в Україні.

Ми переконані, що не буде міцного миру, якщо про нього не домовляться з українцями. Не буде безпеки для європейців, якщо не буде миру відповідно до міжнародного права.

Стефан Сежурне

Стефан Сежурне

Міністр закордонних справ Франції

Для нас це важливе питання, тому Франція налаштована підтримувати тісний діалог з Китаєм, — сказав він.

І Пекін, за його словами, може відіграти «ключову роль» у забезпеченні поваги до міжнародного права.

Візит Сежурне є другим візитом міністра закордонних справ Франції до Китаю менш ніж за шість місяців після поїздки його попередниці Катрін Колонни в листопаді.

Ставлення Китаю до війни РФ проти України

Китай заявляє, що є нейтральною стороною у війні, однак його критикують за відмову засудити Москву за її вторгнення в Україну.

А після 2022 року тісні зв’язки РФ та Китаю лише посилилися.

У жовтні 2023 року Путін відвідав Китай, де китайський лідер Сі Цзіньпін заявив йому, що «політична взаємодовіра» між їхніми країнами «постійно поглиблюється».

Китай є найбільшим торговельним партнером Росії, і у 2022 році обмін між країнами досяг рекордних 190 мільярдів доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?