У Франції заявили про ймовірність відправки військових в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Франції заявили про ймовірність відправки військових в Україну

Армія Франції
Джерело:  online.ua

У парламенті Франції вважають реалістичним варіант відправки військових на територію України. 

Що у Франції кажуть стосовно ймовірності відправки військових в Україну

За словами керівниці Національної асамблеї Франції Яель Брон-Піве, варіант відправки військових в Україну все ще залишається реалістичним.

У своїй заяві президент республіки сказав, що не виключає нічого апріорі. В тій позиції, яку Франція демонструвала, демонструє і демонструватиме до кінця війни, до самої перемоги нічого не є виключним, все залишається можливим. Я не буду додатково інтерпретувати слова президента, ця позиція достатньо зрозуміла, — пояснила Яель Брон-Піве.

Чому Захід не повинен боятись ескалації в Україні

Як зазначають аналітики з Інституту вивчення війни (ISW), останні масштабні обстріли українських теплоелектростанцій і дамб гідроелектростанцій, є суттєвою ескалацією атак РФ проти України

Експерти підкреслили, що США та західні партнери мають не боятись відповіді з боку Росії через надання Україні потужної допомоги.

Зазначається, що низка останніх масштабних обстрілів інфраструктури України, починаючи з 22 березня, свідчить про розширення Росією переліку об'єктів для атак — до теплоелектростанцій додалися гідроелектростанції.

В Інституті нагадали, що США та європейські країни, як і раніше, не бажають надавати країні матеріально-технічні засоби, через побоювання ескалації або відплати з боку Росії.

Однак саме ці оперативно і стратегічно важливі озброєння можуть допомогти країні захиститися від ворожих атак і допомогти проведенню наступальних операцій. Натомість такі рішення держав Заходу обмежити обороноздатність України для стримування ескалації, не змогли запобігти ескалації війни з боку Росії. До того ж, Україна веде стратегічну оборону, а не наступальні дії, які могли б серйозно загрожувати російським позиціям на окупованих територіях або на території РФ, — наголошують аналітики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?