Франція закликає союзників приєднатись до першої місії в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція закликає союзників приєднатись до першої місії в Україні

армія Франції
Джерело:  Welt am Sonntag

Тренувальна місія на території України у складі багатонаціональної коаліції, яку ініціював французький лідер Еммануель Макрон, набирає обертів. Наразі Париж намагається заручитися підтримкою своїх партнерів.

Головні тези:

  • Деякі країни, зокрема Німеччина, Італія та Угорщина, виступають проти проведення навчань в Україні через страх перед реакцією Росії.
  • Є важливі аргументи щодо тренування українських військових на їх власній території, що дозволить краще пристосувати навчання до потреб солдатів.
  • США, хоча є головним союзником України, також не підтримують ідею французького лідера Еммануеля Макрона щодо тренувань в Україні.
  • Суперечки та обговорення між союзниками стосовно тренувальної місії у складі багатонаціональної коаліції свідчать про складні відносини в Європі в контексті загострення ситуації в Україні.

Франція та союзники будуть тренувати військових в Україні

Як вдалося дізнатися Welt am Sonntag, ще тиждень тому очільник французького Генштабу Тьєррі Бюркар розіслав листи близько десятку західних держав, запросивши уряди цих країн взяти участь у тренувальній місії на території України у складі багатонаціональної коаліції.

Згідно з останніми даними, йдеться про Штати, Британію, Польщу, Нідерланди, всі країни Балтії, Данію та Швецію.

Наразі французький лідер Еммануель Макрон та його команда роблять все можливе, щоб організувати навчання на території України під егідою існуючої тренувальної місії ЄС — EUMAM. Однак для реалізації цієї мети вкрай важливо змінити мандат місії.

Це справді важко зробити, оскільки не всім союзникам Києва подобається нова ідея президента Франції.

Хто виступає проти ідеї Макрона щодо України

До прикладу, переважна кількість членів Євросоюзу виступають проти проведення навчань в Україні.

Насамперед йдеться про Берлін та Рим, які досі бояться реакції диктатора Путіна.

Також рішення блокує проросійська влада Угорщина, яка продовжує запевняти, що Україна ніколи не зможе перемогти РФ на полі бою.

Попри це, з військової точки зору, є вагомі підстави для того, щоб тренувати українських солдатів у власній країні. Тоді підготовка була б краще пристосована до українських солдатів, а військовослужбовцям не довелося б залишати країну, щоб пройти курс навчання, — пише видання.

Що також важливо розуміти, США, які є головним союзником України, також не підтримують ідею Макрона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?