Гарріс планує зустрітися із Зеленським у Вашингтоні — що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Гарріс планує зустрітися із Зеленським у Вашингтоні — що відомо

Гарріс планує зустрітися із Зеленським у Вашингтоні — що відомо
Джерело:  Bloomberg

Віцепрезидентка США Камала Гарріс планує зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським наступного тижня. Очікується, що бесіда відбудеться у Вашингтоні.

Головні тези:

  • Під час запланованої зустрічі Камали Гарріс з Володимиром Зеленським обговорюватимуться плани України з вступу до НАТО та ЄС, а також питання постачання сучасної зброї.
  • Президент України планує представити свій план перемоги як чинному президенту Джо Байдену, так і кандидатам у президенти, включаючи Камалу Гарріс та Дональда Трампа.
  • Україна готує план перемоги, який на 90% готовий, що можна бачити як стратегічний крок для правильного розвитку країни та усього світу, хто підтримує міжнародне право.
  • План перемоги України включає чотири основні та один післявоєнний пункт, який розроблявся залученням ключових осіб з метою забезпечення успішності реалізації.
  • Зустріч у Вашингтоні між віцепрезиденткою США та президентом України обіцяє бути ключовою для укладення стратегічних угод та підтримки України на міжнародному рівні.

Що відомо про зустріч Гарріс з Зеленським

Під час свого візиту до США Зеленський має намір представити свій план перемоги Україні як чинному президенту Джо Байдену, так і кандидатам у президенти, зокрема Камалі Гарріс від демократів та Дональду Трампу від республіканців.

Президент Зеленський планує обговорити свій план з Байденом на полях Генеральної Асамблеї ООН цього місяця. Крім того, він прагне поділитися цими планами з Гарріс і Трампом, — зазначає Bloomberg.

Очікується, що під час візиту президент України підніме питання вступу до НАТО та ЄС, а також працюватиме над укладанням економічних і безпекових угод.

Він також планує обговорити постачання сучаснішої зброї для України.

План перемоги України майже готовий

На наступному тижні Україна передасть партнерам власний план перемоги. Він вже готовий на 90%, про що президент Володимир Зеленський розповів у вечірньому відеозверненні 16 вересня.

Документ містить п’ять пунктів: чотири основних та один післявоєнний. Голова держави розповів про розробку цього плану.

Протягом усього дня в різних форматах (відбувались — ред.) наради з підготовки нашого українського плану перемоги. Реальне наповнення усіх пунктів.  

До розробки плану долучили усіх ключових осіб. Як результат — готовність плану перемоги України на 90%.

В комплексі цей пакет може забезпечити правильний розвиток ситуації не тільки для України, а й для усіх у світі, хто цінує міжнародне право. Вже на наступний тиждень ми готуємо план перемоги для представлення союзникам, — сказав Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?