Гарріс розгромила Трампа у ключових штатах — опитування
Категорія
Політика
Дата публікації

Гарріс розгромила Трампа у ключових штатах — опитування

Камала Гарріс
Джерело:  Bloomberg

Кандидатка у президенти США від демократів Камала Гарріс вирвалася у лідери у семи ключових штатах, де традиційно визначаються результати президентських виборів. Таким чином вона змогла обійти свого суперника — республіканця Дональда Трампа.

Головні тези:

  • Останнє опитування підтверджує посилення підтримки кандидатки від демократів.
  • Камала Гарріс отримує більше голосів, ніж Джо Байден перед тим, як знявся з виборів.
  • Останні події вказують на те, що рішення Байдена має значний вплив на динаміку президентських перегонів в США.

Дедалі більше американців готові проголосувати за Гарріс

Це підтверджує останнє опитування, яке було проведене Bloomberg News/Morning Consult.

Журналісти звертають увагу на те, що чинна віцепрезидентка США отримує ще більше підтримки від молодих, чорношкірих та іспаномовних виборців.

Що важливо розуміти, в Аризоні, Джорджії, Мічигані, Неваді, Північній Кароліні, Пенсильванії та Вісконсині — розрив між кандидатами наразі знаходиться в межах статистичної похибки. Так, демократку підтримали 48% виборців, а республіканця — 47%.

Попри це, результат Камали Гарріс є кращими, ніж були у чинного президента США Джо Байдена, який відставав від Трампа на два пункти перед тим, як знявся з виборів.

Фото: скриншот

Демократи отримали більше шансів на перемогу у президентських виборах

Результати опитування також вказують на те, що політикиня змогла обігнати Дональда Трампа в Аризоні та в Неваді, а також подвоїти перевагу демократів над республіканцями у Мічигані.

Ці показники вказують на те, що у Гарріс є шанс зібрати коаліцію виборців, яка привела президента Барака Обаму до Білого дому, і окреслити чіткіший шлях до перемоги, ніж президент Байден, — пише видання.

Окрім того, наголошується, що минули лічені дні відтоді, як Гарріс стала очікуваною номінанткою Демократичної партії.

Однак уже зараз зрозуміло, що вихід Джо Байдена з президентських перегонів має той ефект, на який розраховували демократи.

Попри це, спрогнозувати фінал виборів неможливо, адже до них залишилося ще чимало часу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?