Гарріс VS Трамп. Відомі результати першого загальнонаціонального опитування у США
Категорія
Політика
Дата публікації

Гарріс VS Трамп. Відомі результати першого загальнонаціонального опитування у США

Гарріс та Трамп
Джерело:  Reuters

Віцепрезидентка США Камала Гарріс випередила республіканця Дональда Трампа на два відсоткові пункти в загальнонаціональному опитуванні.

Головні тези:

  • Хоча Гарріс має перевагу у підтримці, важливо враховувати статистичну похибку у 3 відсоткові пункти.
  • Згідноз  опитуванням, більшість виборців вважають Гарріс здатною давати раду викликам, які виникають перед США.
  • Глава Держдепу Блінкен висловив підтримку Камалі Гарріс, високо оцінивши її роль у зовнішній політиці. 

У Гарріс є шанс стати президенткою США

Попри те, що Гарріс змогла випередити Трампа в загальнонаціональному опитуванні з результатом 44% проти 42%, важливо розуміти, що ця різниця перебуває в межах статистичної похибки у 3 відстокові пункти.

Окрім того, наголошується, що в попередньому опитуванні Reuters/Ipsos 15-16 липня Гарріс і Трамп набирали по 44% підтримки, а на початку місяця республіканець випереджав віцепрезидентку США на один відсотковий пункт.

Також зазначається, що під час останнього опитування 56% зареєстрованих виборців США підтримали тезу про те, що 59-річна Гарріс "має гострий розум і здатна давати раду викликам".

Що стосується 78-річного Трампа, то про нього такої думки 49% виборців, а про 81-річного Байдена — лише 22%.

Опитування відбулось 22-23 липня — після національного з'їзду Республіканської партії США, на якому Трампа офіційно висунули кандидатом у президенти, та після оголошення Байдена про те, що він виходить з перегонів і підтримує кандидатуру Гарріс.

Блінкен заступився за Гарріс після нової порції критик у її бік

Як зазначає глава Держдепу Ентоні Блінкен, він високо оцінює роль віцепрезидентки Камали Гарріс у зовнішній політиці адміністрації Байдена.

Таким чином дипломат продемонстрував підтримку ймовірній кандидатці в президенти Сполучених Штатів.

Заява Блінкена була реакцією на те, що окремі ЗМІ не вважають зовнішню політику сильною стороною Гарріс.

Протягом останніх трьох з половиною років я мав змогу дуже уважно спостерігати за нею в ситуаційній кімнаті, в Овальному кабінеті, по всьому світу, як за провідним голосом американської зовнішньої політики та нашої дипломатії, — заявив Блінкен.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?