Генерал Тарнавський озвучив прогноз щодо бойових дій у 2024 році
Категорія
Україна
Дата публікації

Генерал Тарнавський озвучив прогноз щодо бойових дій у 2024 році

Олександр Тарнавський
Джерело:  BBC

Командувач ОСУВ  "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський допускає, що 2024 рік буде важчим у плані ведення бойових дій.

2024 рік може бути важчим

В інтерв'ю ВВС Україна Тарнавський відповів на питання про очікування та прогнози на 2024 рік. Тарнавський допускає, що наступний рік може бути важчим.

Я думаю, що наступний рік буде, можливо, ще важчим. Тому що ми повинні закінчувати ведення бойових дій і звільнення наших територій. І чим ближче до виконання цього завдання, головної мети – виходу на наші кордони, воно буде ще складніше. Ворог про це знає і буде творити все для того, щоб ми це завдання не виконали. Тому, як кажуть, нам – удачі, ну, а їм – вони свій вибір зробили. Тому я кажу, що рік буде важкий.

Також його запитали, чи реально в наступному році закінчити війну.

Питання "завершити війну" я ніколи не ставлю. Питання – перемогти. Тому що завершити війну можна по-різному. Для нас, військових, це перемога.

Ситуація з озброєнням українських військових

Тарнавський каже, що на сьогодні великою проблемою є брак боєприпасів різних видів і майже всіх номенклатур.

Гостро дуже стоїть питання щодо боєприпасів для артилерійських систем 122 і 152 міліметрів. Хочу також звернути увагу на те, що противник, знаючи наші можливості щодо дальності ураження, розмістив свої артилерійські підрозділи на критичній відстані – там, де ми не можемо впливати на його дії.

Росіяни також дуже швидко розвивають засоби радіоелектронної боротьби, що унеможливлює застосування високоточної зброї на великій дальності.

Також актуальним питанням є постачання зенітних ракетних комплексів типу Stormer, Avenger, Stinger.

Для продовження наступальних штурмових дій ми хотіли б мати ті засоби, які дають можливості розміновувати ділянки місцевості. Знаєте, скільки б цього не було – його все мало.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?