Генштаб оприлюднив оновлені дані щодо ситуації на фронті
Категорія
Україна
Дата публікації

Генштаб оприлюднив оновлені дані щодо ситуації на фронті

Генштаб ЗСУ
Військові ЗСУ

За інформацією Генштабу, від початку доби українські військові вже 121 раз вступали у бій із підрозділами окупаційної армії РФ. 

Головні тези:

  • За даними Генштабу, українські військові вже 121 раз вступали у бій із підрозділами окупаційної армії РФ від початку доби.
  • Найбільш напружена ситуація спостерігається у напрямку Покровська на Донеччині, де російські окупанти намагаються атакувати українських військових.
  • На різних напрямках на Донбасі відбуваються численні бої та атаки, протягом яких українські військові відбивають атаки російських окупантів.
  • У напрямку Торецька зросла кількість ворожих атак, але українські військові успішно відбивають ворожі спроби просування.
  • Загалом обстановка на фронті залишається напруженою, а українські військові продовжують активні дії для захисту території країни.

Що відомо про ситуацію на фронті

За інформацією Генштабу, найбільш напруженою ситуація залишається у напрямку Покровська на Донеччині.

На Харківщині російські окупанти двічі намагались атакувати в районі Вовчанська. Українські військові відбили одну ворожу спробу атаки і наразі триває ще один бій.

У напрямку Куп’янська підрозділи злочинної армії РФ 14 разів намагались атакувати поблизу Синьківки, Степової Новоселівки, Андріївки, М’ясожарівки, Стельмахівки та Піщаного.

Три боєзіткнення ще тривають.

Що відомо про ситуацію на Донбасі

На Донеччині вісім разів російські окупанти безуспішно намагались атакувати поблизу Тернів та Невського.

У напрямку Краматорська ворог 4 рази намагався вибити українських військових з оборонних позицій в районах Іванівського, Григорівки та Нового.

Українські військові відбили 3 атаки російських окупантів. Ще один бій триває.

У напрямку Торецька кількість ворожих атак зросла до 14 від початку доби.

Підрозділами ЗСУ було відбито 8 ворожих спроб просування, наразі тривають ще 6 боїв.

У напрямку Покровська ворог здійснив 38 спроб атак. Українські військові вже відбили 27 з них. Наразі триває відбиття ще 11 ворожих спроб просунутись.

У напрямку Курахового ворог здійснив 14 спроб атак поблизу Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки. Українськими військовими відбито 8 ворожих спроб атак, тривають ще 6 боїв.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?