Глава ISW розкритикував західні країни через зволікання із військовою допомогою Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава ISW розкритикував західні країни через зволікання із військовою допомогою Україні

Глава ISW розкритикував західні країни через зволікання із військовою допомогою Україні
Джерело:  online.ua

На думку колишнього генерала США та очільника Інституту з вивчення війни Джека Кіна, західні країни досі побоюються ескалації конфлікту з боку Кремля та зволікають із допомогою Україні, що є не припустимим. 

Джерело:  The Washington Post

Захід досі побоюється ескалації ситуації з боку Кремля 

За словами Кіна, схоже, західні країни так і не навчились не звертати уваги на порожні погрози Москви.

Багато хто з нас всерйоз стурбований тим, що адміністрація США, Пентагон та інші члени команди нацбезпеки дозволили Путіну зробити загрозу ескалації головним орієнтиром при постачанні озброєння українцям. Українці засмучені тим, що не отримали вчасно системи озброєнь, особливо передові; спочатку ми говоримо "ні", а через пару місяців "так". І це триває вже рік, - підкреслив очільник ISW.

Кін зазначив, що позиція лідерів західних країн не має під собою реальних підстав, оскільки попри весь об'єм наданої Україні зброї, ніякої відчутної ескалації з боку РФ не спостерігалось.

Хоч убий, не розумію, чому ми дозволяємо Росії, яка має ядерний арсенал і погрожує... допускати, щоб це ветувало наші поставки зброї українцям, - питається голова ISW.

На його думку, навіть із урахуванням того, що наразі російська армія перебуває в дуже поганому стані, це не свідчить про те, що війна в Україні завершиться найближчим часом.

За його словами, для впевненої перемоги Україні необхідні танки, БТР, велика кількість артилерії та систем ППО, а також підтримка у повітрі.

Якщо у вас немає цих інгредієнтів, ви не зможете взяти територію, яку хочете взяти, за той час, за який хочете її взяти, - підсумував колишній високоповажний військовий.

США можуть скласти план і стратегію перемоги для України 

Кін впевнений, що оскільки США вміють майстерські вести війну із застосуванням звичайних видів озброєнь, у Пентагоні можуть розробити стратегію та план української перемоги.

А українці... Наскільки ж вони здатні! Вони швидко навчаються, вони мотивовані бійці, у них є всі елементи, необхідні для перемоги. Їм просто потрібна стратегія, яку ми можемо допомогти їм розробити за допомогою відповідного обладнання. Ми можемо перемогти росіян. Я абсолютно впевнений в цьому, - наголошує очільник ISW.

При цьому колишній військовий зазначив, що Україна розраховувала почати масштабний контрнаступ ще кілька тижнів тому, але вимушена була відмовитись через нестачу бронетехніки, танків та відсутність мобільності.

При цьому глава ISW висловив надію, що Україна таки отримає від США ATACMS, ракети великої дальності, а також сучасні винищувачі, такі як F-16.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?