Головні новини 15 липня: заява Кремля про територіальну цілісність України і зустріч Меркель з Байденом
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 15 липня: заява Кремля про територіальну цілісність України і зустріч Меркель з Байденом

Головні новини 15 липня: заява Кремля про територіальну цілісність України і зустріч Меркель з Байденом
Джерело:  online.ua

15 липня Кремль заявив про офіційне визнання територіальної цілісності України, Рада відправила у відставку главу МВС Арсена Авакова, а Ангела Меркель зустрічається з Джо Байденом у Вашингтоні - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. Кремль заявив про офіційне визнання територіальної цілісності України

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Російський глава Володимир Путін не піддає сумнівам територіальну цілісність України. У Кремлі стверджують, що в скандальній статті президента РФ про Україну немає ніяких територіальних претензій.

2. Зеленський звернувся до Байдена і Меркель перед їх зустріччю у Вашингтоні

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Український глава Володимир Зеленський звернувся до президента США Джо Байдена і канцлерки Німеччини Ангелі Меркель перед їх сьогоднішньою зустріччю у Вашингтоні. Він закликав їх не приймати ніяких рішень про Україну без участі української сторони.

3. Україна і союзники добилися великої перемоги в суді ЄС по Північному потоку

Фото: curia.europa.eu

15 липня суд ЄС прийняв гучне рішення по газопроводу Opal, який є відведенням від "Північного потоку" і по якому газ йде з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря. Суд підтримав Польщу, Україну, Литву, Латвію та Естонію, зобов'язавши обмежити на 50% потужність газопроводу.

4. Генпрокурорка Венедіктова прийняла термінове рішення по колишньому голові КСУ Тупицькому

Олександр Тупицький (фото — ccu.gov.ua)

16 липня на 11:00 екс-глава КСУ Олександр Тупицький викликаний до Офісу генпрокурора України для вручення підозри у кримінальній справі. За словами адвоката, справа стосується кримінального провадження, відкритого за заявою нардепа Ярослава Юрчишина.

5. Рада відправила міністра МВС Авакова у відставку

Арсен Аваков (фото — mvs.gov.ua)

15 липня Верховна Рада проголосувала за звільнення з посади міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який подав у відставку за власним бажанням.

6. В ЄС поставили нагальне завдання команді Зеленського

Фото: pxhere.com

Віце-президент Єврокомісії з міжвідомчим відносин і прогнозування Марош Шефчович вимагає від команди українського лідера Володимира Зеленського проявити рішучість і остаточно реформувати судову систему, після чого Україні відразу буде виплачений другий транш макрофінансової допомоги ЄС.

7. Україна отримала перший турецький ударний безпілотник Bayraktar TB2

Військова допомога Туреччини почала надходити в Україну, незважаючи на шантаж Росії. ВМС нарешті отримали перший турецький ударний безпілотник Bayraktar TB2.

Головні новини 15 липня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?