Головні новини 28 лютого: візит президента ЄР в Україну та ультиматум команди Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 28 лютого: візит президента ЄР в Україну та ультиматум команди Путіна

Головні новини 28 лютого: візит президента ЄР в Україну та ультиматум команди Путіна
Джерело:  online.ua

У неділю, 28 лютого, Європейська Рада анонсувала візит в Україну президента Шарля Мішеля, який відвідає Донбас і проведе переговори з Володимиром Зеленським, команда Володимира Путіна знову поскаржилася Раді Європи на Україну, а в США розкрили один з планів Джо Байдена, який полягає в приєднанні України до ЄС - головні новини на ONLINE.UA.

1. В Україну терміново їде президент Європейської Ради

Шарль Мішель їде в Україну (фото — commons.wikimedia.org)

2 березня Шарль Мішель приїде до Києва, щоб підкреслити позицію ЄС щодо підтримки України. В рамках візиту Мішель відвідає Донбас і зустрінеться з військовими в зоні ООС. Також у нього заплановані переговори з президентом України Володимиром Зеленським, відвідування центрів ковід-вакцинації і зустріч з представниками антикорупційних інституцій.

2. У Байдена прокоментували можливу угоду з Німеччиною по Північному потоку-2

Джо Байден та Ангела Меркель (фото — commons.wikimedia.org)

У Держдепі США відреагували на чутки про можливе укладення угоди Вашингтона і Берліна по "Північному потоку-2". Заступниця помічника американського держсекретаря у справах Європи і Євразії Моллі Монтгомері спростувала інформацію про те, що команда американського лідера Джо Байдена може погодитися на завершення будівництва скандального російського газопроводу.

3. Команда Путіна висунула черговий ультиматум Раді Європи проти України

Сергій Лавров (фото — kremlin.ru)

Глава МЗС РФ Сергій Лавров дорікнув Раді Європи за подвійні стандарти і відмову використовувати свій вплив на офіційний Київ за "порушення прав російськомовного населення" України. Лавров зажадав припинити байдуже спостерігати, як Україна "розхитує авторитет" Ради Європи та належним чином відповісти на "дискримінацію" російського і російськомовного населення в Україні і країнах Балтії.

4. У Зеленського назвали терміни завершення війни і повернення Донбасу

Представник української делегації в Тристоронньої контактній групі Сергій Гармаш вважає, що завершення війни на Донбасі і повернення контролю України над ОРДЛО відбудеться протягом найближчого десятиліття. Він переконаний, що українській владі вдасться створити такі умови, щоб Путін захотів вийти з Донбасу.

5. У США розкрили один з планів Байдена щодо України

Джо Байден (фото — commons.wikimedia.org)

Американський глава Джо Байден налаштований посприяти вступу в Європейський Союз України та республіки Білорусь. Про це заявила представниця Демократичної партії, глава Групи підтримки України в Палаті представників Конгресу США Марсі Каптур.

6. В Україні підвищують пенсії з 1 березня - кому і на скільки

Виплати проіндексують на 11%, завдяки чому пенсії зростуть в середньому на 300 гривень. На підвищенні пенсії можуть розраховувати 8 млн українців. Пенсію перерахують автоматично.

7. У США офіційно схвалили ще одну COVID-вакцину

Управління з контролю якості продуктів і лікарських препаратів (FDA) США схвалило застосування вакцини від коронавіруса компанії Janssen, що належить Johnson & Johnson, для дорослих людей у віці від 18 років. Це третя COVID-вакцина, яка дозволена для застосування в Америці.

Головні новини 28 лютого - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?