Готував ракетний удар РФ по своїй бригаді. У Харкові затримали військового за підозрою у держзраді
Категорія
Україна
Дата публікації

Готував ракетний удар РФ по своїй бригаді. У Харкові затримали військового за підозрою у держзраді

СБУ
Готував ракетний удар РФ по своїй бригаді. У Харкові затримали військового за підозрою у держзраді

СБУ затримала в Харкові військового за підозрою у державній зраді. Підозрюваний коригував російські ракетні удари по своїй бригаді ЗСУ та планував втекти до Росії.

Головні тези:

  • Військового у Харкові затримали за підозрою у державній зраді та співпраці з російською розвідкою.
  • Підозрюваний керував ракетним ударом по своїй власній бригаді ЗСУ та планував втекти до Росії.
  • Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна за державну зраду у воєнний час.
  • Дізнайтеся, як відбувалася співпраця підозрюваного з російською розвідкою та які наміри він мав стосовно конфлікту на Сході України.
  • Служба безпеки вилучила докази від підозрюваного, які свідчать про його зрадницькі дії та плани щодо участі у війні в Україні.

Що відомо про затриманого зрадника

За даними слідства, 45-річний житель Харкова, мобілізований у серпні цього року, був дистанційно завербований російською воєнною розвідкою.

Йому доручили скоригувати авіаудар по одному з підрозділів його бригади. В обмін він отримав обіцянку "евакуації" до Росії, де планував вступити до Збройних сил РФ для участі у війні проти України.

Для наведення вогню підозрюваний позначив "цільові" локації на Google-карті та відправив скріншот російському куратору. Крім того, він провів дорозвідку в районі бойових позицій української ППО, які російські сили планували обійти під час ракетної атаки, — повідомили в СБУ.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільні телефони, які він використовував для зв’язку з російською спецслужбою. 

Яке покарання загрожує затриманому

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?