Грузинська влада оштрафувала опозиційні телеканали. До чого тут Україна
Категорія
Світ
Дата публікації

Грузинська влада оштрафувала опозиційні телеканали. До чого тут Україна

Грузія
Джерело:  Formula

Тбіліський міський суд оштрафував три провідних грузинських телеканали — Formula, Mtavari і TV Pirveli — за відмову транслювати ролик "Грузинської мрії" зі зруйнованими Росією містами України.

Головні тези:

  • Грузинські опозиційні телеканали оштрафовано за відмову транслювати передвиборчий роликпартії влади із зруйнованими містами України.
  • Суд наклав штраф розміром 5000-5500 ларі (десь 1800-2000 дол).
  • Рішення суду також передбачає, що Formula, Mtavari і TV Pirveli будуть зобов’язані поставити в ефір скандальний передвиборчий ролик "Грузинської мрії".

Влада Грузії оштрафувала опозиційні телеканали: що сталося

Національна комісія задовольнила скаргу "Грузинської мрії", визнавши телеканали винними в адміністративному правопорушенні.

Суд наклав штраф розміром 5000-5500 ларі (десь 1800-2000 дол), а також постановив негайно виконати рішення Національної комісії з комунікацій та протягом останнього місяця перед виборами надавати визначений безоплатний час для реклами усіх партій, що представлені в парламенті.

Рішення суду також передбачає, що Formula, Mtavari і TV Pirveli будуть зобов’язані поставити в ефір скандальний передвиборчий ролик "Грузинської мрії".

Передвиборча реклама “Грузинської мрії”

Згідно з повідомленням, таке рішення було прийнято після того, як телеканали відмовилися транслювати ролик, аргументуючи це його неетичним характером та пропагандистським змістом.

У спільній заяві від 5 жовтня канали зазначили, що ролик спекулює на трагедії в Україні для політичних цілей. За їхніми словами, ролик містить кадри зруйнованих українських міст та заклики до розпалювання ворожнечі.

Партія “Грузинська мрія” цинічно використала фото зруйнованих міст України у рекламі

На агітаційних банерах з лівого боку зображені міста, будівлі та храми, знищені внаслідок російського вторгнення в Україну, зокрема Маріуполь, — з написом «Ні війні!».

Також на плакатах перекреслено передвиборчі номери чотирьох великих опозиційних партій та об'єднань — Коаліції за зміни, Єдності — Національного руху, Сильної Грузії та Гахарія за Грузію.

Натомість з правого боку зображені об'єкти, збудовані та відновлені мільярдером Бідзіною Іванішвілі, а також нічний Батумі з написом «Вибери мир».

Міністерство закордонних справ України вважає неприпустимим використання в політичній рекламі зображень наслідків війни Росії проти України.

Влада в Грузії окупована РФ

У 2014 році Мамука Мамулашвілі створив “Грузинський національний легіон”. Головною метою є допомога українському народу зберегти свою незалежність. “Грузинський легіон” став одним з найбільших іноземних військових формувань в Україні.  

Мамука розповів Online.UA, чому грузинські добровольці воюють за Україну, скільки кримінальних справ на них відкрили у Росії, як ФСБ працює у його рідній країні та чому перемога України важлива для Грузії. 

Росія змогла вкласти величезні фінанси у політичний напрямок Грузії. Грузинські колаборанти, як колишній прем'єр-міністр Іванішвілі, проникли у грузинську політику за допомогою обіцянок, що влада буде лобіювати вступ Грузії до НАТО та Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?