ГУР атакувало РЛК «Воронеж М» в російському Орську
Категорія
Україна
Дата публікації

ГУР атакувало РЛК «Воронеж М» в російському Орську

Військовий ЗСУ з БпЛА
Джерело:  online.ua

Дрон Головного управління розвідки Міноборони України 26 травня атакував радіолокаційну станцію дальнього виявлення цілей "Воронеж М" в російському Орську на території Оренбурзької області. Про це повідомляють джерела online.ua в ГУР. 

Що відомо про атаку дрона ГУР на загоризонтну РЛС в Орську

Український безпілотник подолав відстань у понад 1800 кілометрів до обʼєкту противника, встановивши новий рекорд діапазону ураження для дронів-камікадзе, — зазначив співрозмовник нашого видання у спецслужбі.

Наразі у ГУР уточнюють наслідки цієї атаки.

До цього найбільш віддаленою ціллю атак українських БпЛА став об’єкт у місті Салават на території Башкортостану, на 140 км ближче до українського кордону, ніж РЛС в Орську.

Воронеж М" є складовою сімейства російських стаціонарних надгоризонтних радіолокаційних станцій великої дальності. Вони призначені для виявлення космічних і аеродинамічних об'єктів, зокрема балістичних і крилатих ракет. Дана РЛС працює в метровому діапазоні хвиль та має дальність виявлення цілей до 6 тис км, — пояснив співрозмовник з ГУР.

Експерти вказали на ймовірні цілі для атак українських дронів

Аналітики порталу Defence Express зазначають, що українські дрони кілька днів тому успішно вразили загоризонтні РЛС “Воронеж-ДМ” під Армавіром.

При цьому автори матеріалу зазначають, що Україна може продовжити завдавати ударів по таким цілям.

Другий за дальністю "Воронеж-ДМ" від України — лише у 450 км по прямій. Ця РЛС тримає у зоні огляду сектор від Північної Атлантики до Італії. Однак вона знаходиться у Калінінградській області на аеродромі Дунаєвка, тож маршрут польоту має проходити через повітряний простір Польщі.

Другий за дальністю "Воронеж" знаходиться у 900 км від кордону з Україною — під Санкт-Петербургом у Лехтусі.

А якщо ці фантазії стануть реальними, то єдиним, що буде працювати у РФ у бік Європи, стане РЛС "Волга" у Білорусі, яка працює у дециметровому діапазоні та знаходиться поряд із містом Ганцевичі. До неї — від кордону України близько 110 км. Ця станція будувалась ще за часи СРСР, але вступила у стрій лише у 2003 році та знаходиться у довгостроковій оренді РФ, тобто удар по ній — це удар по території РФ, — підкреслюється у матеріалі видання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?